„Основната ни задача като родители е да създадем хубави спомени

...
„Основната ни задача като родители е да създадем хубави спомени
Коментари Харесай

Малката тайна на една идеална майка

„ Основната ни задача като родители е да създадем хубави мемоари на децата си “. Този нечуван създател, или пък беше кино режисьор, е съумял да събере в едно изречение целия блян на родителите да дадат най-хубавото на децата си.

То нормално не е материално, както си проличава по забравените в ъгъла играчки. Ако съдим по своето лично детство, спомените са доста повече свързани с усета, прекарванията и ароматите.

Всички си спомняме по какъв начин ранната есен мирише на печени чушки, а зимата – на мраз и чай от мащерка.

И всички ние, без значение от възрастта си, крием в душите си най-ценния спомен от детството – ароматът на топъл самун.

Златните ръце на бабите ни са съумели да запечатат вечно в мозъците ни уюта, топлината и възприятието на същинско равнодушие, които топлият самун носи със себе си.

Когато къщата ухае по този начин, значи всичко е наред, вкъщи сме си и сме дружно.

Но по какъв начин да намерим време за приготвянето на домакински самун, когато сегашното не ни разрешава даже да си поемем мирис, надбягвайки се със дилемите?

Трябва ли ние да сме тези, които поставят завършек на вкусните детски мемоари? Не, несъмнено!

Вкусният, прясно изпечен самун към момента ухае по този начин апетитно, както в нашето детство, само че го подготвят експертите хлебари в близкия магазин BILLA.

Пекат го на всеки 30 минути, тъй че има свеж и за бързата вечеря през седмицата и за закуската през уикенда.

Ухае си все по този начин прелестно, както в детството ни, когато се събуждахме, а от кухнята долиташе ароматът на самун и шарена сол, в компанията на приглушения диалог на мама и баща над чашите с кафе.

Сега ролята ни е друга – ние сме основателите на мемоари. Наш ред е да ставаме по-рано, да се промъкваме безшумно на открито, до момента в който другите спят и да се връщаме вкъщи с ухаещ топъл самун.

Наш ред е да мажем филиите с масло и да ръсим шарена сол до момента в който чакаме сънените главици да се подадат през кухненската врата, доведени от вкусния мирис.

Наш ред е да сътворяваме идеални мемоари, в случай че желаеме да сме идеални родители. Когато имаме BILLA за асистент, не е мъчно.

В пекарната на BILLA ще откриете постоянно топъл самун, който се пече от сертифицирани от МОН пекари, и се подготвя от качествени съставки.

Не изпускайте опцията да внесете уют в дома си и да създадете мемоари за децата.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР