Основната наша грижа е живота на летците. Това каза министърът

...
Основната наша грижа е живота на летците. Това каза министърът
Коментари Харесай

Каракачанов с горещ коментар за вълненията на "Граф Игнатиево"

Основната наша грижа е живота на летците. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов във връзка подготвителните полети на авиобаза „ Граф Игнатиево “, съобщи организация „ Фокус “. „ Това неразбирателство, което през днешния ден беше раздухано по медиите желае своето разяснение. Между управлението на МО, Военновъздушни сили и авиобаза „ Граф Игнатиево “ постоянно е имало естествена връзка. Да, проблеми в авиацията има. Те са свързани с ремонта на съществуващите ни самолети и със закупуването на нов изтребител – споделям за стотен път – нов изтребител, а не остарели самолети “, акцентира министър Каракачанов.

Командирът на авиобаза „ Граф Игнатиево “ бригаден военачалник Иван Лалов съобщи от своя страна: „ Дистанцирам себе си и сътрудниците си от думичката „ протест “. Летателният състав не прави протест “. По думите му всеки един водач има право да откаже осъществяването на задача, в случай че не се усеща сигурен. „

Тази заран водачи от авиобаза „ Граф Игнатиево “ отхвърлиха да летят с претекста, че се усещат несигурни. По-късно заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов удостовери, че подготвителните полети на изтребителите в авиобазата са били спрени, само че акцентира, че проявената нерешителност на част от водачите за осъществяване на полети е обвързвана на първо място с тяхната оценка за незадоволителна тренираност, заради незадоволително летателни часове.

По думите му управлението на Министерството на защитата прави всичко допустимо да поддържа самолетите МиГ-29 в летателна валидност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР