Oсновната мисия на папа Франциск е да помага на страдащите

...
Oсновната мисия на папа Франциск е да помага на страдащите
Коментари Харесай

Папа Франциск изрази съпричастност към бежанците от лагера в кв. Враждебна

Oсновната задача на папа Франциск е да оказва помощ на страдащите и онеправданите. И през днешния ден Светият отец изрази съпричастност към нелеката орис на бягащите от войната фамилии, и се опита да им вдъхне религия и кураж по нелекия път към новото им бъдеще.

 © БГНЕСПапа Франциск: Трябвало е да оставите родината си и да търсите друга татковина. Но постоянно остава вярата. Днес светът е изпълнен с емигранти, с хора, които търсят ново място за живеене и техният път е един кръст. Господ да Ви благослови! Молете се за мен!
Срещата със светия отец не остави мигрантите безразлични, въпреки че множеството от тях изповядват мюсюлманската вяра. Това обаче не им попречи да усетят добрината и святата външност на папата.
Шерин Ибрахим: Успях да го видя и съм доста, доста щастлива. Усетих добротата му, лицето му излъчваше светлина.Киви: Посещението му за нас е свещено нещо. Той ни благослови.Захра: Папата ми даде подарък тениска, а аз една рисунка. Пламен Панов, шеф на Центровете за бежанци в София: Срещата беше извънредно прочувствена за всички, изключително за децата бежанци, които бяха научили песнички на доста прекрасен български език, изпяха песните, той беседва с тях и всички останаха доста щастливи и удовлетворени от тази среща.
По време на визитата усмивката на папа Франциск не слезе от лицето му, а посланието му беше ясно и категорично- да държим сърцата си отворени и изпълнени с обич към всички.
 Папа Франциск се срещна с бежанците в центъра във Папа Франциск се срещна с бежанците в центъра във "Враждебна "
Вторият ден от апостолическата аудиенция на папа Франциск в България стартира със среща с деца от бежанския център „ Враждебна “. За Светия отец бе изнесена...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР