Основната криптовалута се намира в свободно падане и по време

...
Основната криптовалута се намира в свободно падане и по време
Коментари Харесай

Биткойнът се срина с нови 10%

Основната криптовалута се намира в свободно рухване и по време на търговията във вторник, като биткойнът се намали с нови 10% и единствено в границите на седмица се обезцени с над 30 на 100.

След като през предходната седмица най-популярната цифрова валута се срина под основната за актуалната година психическа и техническа поддръжка от 6000 щатски $, в понеделник нейният спад се задълбочи под идващото психическо равнище от 5000 $, а по-рано през днешния ден и под 4440 $, понижавайки се към Щатски долар 4280 - най-ниско равнище от октомври 2017-а година.

Днешната нова амортизация на биткойн съответствува с внезапното повишаване на напрежението на международните финансови пазари и със солидните намаления на акциите, търгувани на Уолстрий, на тържищата в Азия и в Европа.

Освен общото утежняване на инвеститорското доверие, в основата на забележителната амортизация на главната криптовалута през последните дни на търговия стоеше решението на разработчици да вкарат така наречен "твърда вилица " за Bitcoin Cash. Трябва да е има поради, че терминът "твърда вилица " е обвързван с смяна на протокола на дадена криптовалута, който не е сравним с по-старите версии на същата криптовалута. Например, всички добиващи биткойни би трябвало да ъпгрейднат софтуера си, за основаване на нови блокове, в случай че това съставляват изменени условията за „ копаене на криптовалути ". В тази обстановка, в случай че да вземем за пример заради разцепление измежду добиващите дадената криптовалута, половината от „ копачите " употребяват новия програмен продукт за основаване на блокове, а другата половина – остарялата, то налице са две разнообразни блокчейн вериги – и се появява „ твърда вилица ".

Самата цифрова валута Bitcoin Cash също беше основан посредством "твърда вилица ", когато разработчиците трансформираха кода на истинския Bitcoin, с цел да усилят неговия размер. Това сътвори огромна неустановеност на пазара, настояват анализатори. Последната "твърда вилица " за Bitcoin Cash пък докара до две конкуриращи се версии на софтуера - bitcoin ABC и bitcoin SV и не е ясно коя от двете версии ще се трансформира в преобладаваща верига, или дали те няма да могат да съществуват взаимно.

С днешната поредна мощна амортизация цената на биткойн е към този момент с 65% под нейните равнища при започване на годината и с близо 75% от рекордния връх от малко под 20 000 щатски $, ударен за малко през декември 2017-а година (връх към 19 345 $, доближат на 16-и декември).

Продължаващият мощен ценови спад на биткойн се отразява отрицателно на целия пазар на криптовалути. Във вторник втората най-значима цифрова валута "Етер " (Eter) се обезценява с нови 11,38% към 16-месечно дъно към 134 щатски $, цената на Litecoin се намалява с 11,2% и на "Рипъл " (Ripple) - с над 9 на 100.

Декемврийските фючърси на Bitcoin, търгувани на чикагската борса Cboe Global Markets се намаляват с 8,6% към 4390 щатски $, а на ноемврийските фючърси на борсата CME Group - с 9,5% към 43805 $.

Според последни данни на компанията Coinmarketcap.com, общата пазарна капитализация на всички виртуални валути към този момент се сви под 150 милиарда $, откакто при започване на годината беше в размер на към 800 милиарда $.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР