Основната грешка на двамата изгубили се в Пирин туристи е,

...
Основната грешка на двамата изгубили се в Пирин туристи е,
Коментари Харесай

БЧК: Основната грешка на двамата изгубили се в Пирин туристи е, че не са останали заедно

Основната неточност на двамата изгубили се в Пирин туристи е, че не са останали дружно. Това оповестиха от пресцентъра на БЧК . Към 10.00 часа тази заран в региона на Сухото езеро (Чаирски езера) в Пирин е открит и вторият загубен екскурзиант. Той е в положително положение. В двудневната акция взеха присъединяване планински спасители от отряд Сандански, към които през днешния ден се причислиха и 13 души от отрядите в Благоевград, Банско, Разлог и Добринище.

``
реклама

Около 22.00 часа на 6 август е подаден сигнал към Планинска избавителна работа – Сандански за двама изгубили се туристи на възраст към 65 години в региона на Башлийца. Единият бе открит, също в положително положение към 15.00 часа на 7 август. Според Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК главните неточности позволени от туристите са, че не са познавали добре региона, не са останали дружно, а са се разделили. Също по този начин не са останали на място, което е забавило издирването, изключително в регион със затруднени мобилни връзки. Само единият от търсените има направена планинска застраховка. ПСС при БЧК още веднъж припомня някои съществени правила при излет в планината: - Планирайте преди да тръгнете!

Проучете деликатно маршрута. - Съобразете оборудването, опита си и опциите си по отношение на маршрута. - Проверете метеорологичната прогноза преди да тръгнете. - Научете съществени похвати за оказване на първа помощ. - Ходенето самичък в планината води до съществени опасности. - Пестете батерията на телефона си. - Преди да тръгнете, информирайте някого за Вашия маршрут. - Качете на телефона си мобилното приложение на ПСС. - Вземете сладки храни, които бързо възвръщат силата. - При топло време обезводняването е сериозен проблем. Носете вода. - Независимо от изискванията носете свирка, първенец, аварийни акумулатори. - При потребност от помощ запазете успокоение. - Ако имате сериозен проблем, подайте сигнал за помощ на тел. 112 и изпратете SMS с вашите координати посредством мобилното приложение на ПСС. - Направете си планинска застраховка.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР