Основната движеща сила в борбата срещу расизма по футболните терени

...
Основната движеща сила в борбата срещу расизма по футболните терени
Коментари Харесай

Футболните антирасисти зоват: Изхвърлете България!

Основната движеща мощ в битката против расизма по футболните терени - организацията "Kick it out " - разгласява остра декларация по адрес на българския народен тим поради ексцесиите по трибуните на мача с Англия в понеделник вечерта. От там приканиха "лъвовете " да бъдат изхвърлени от шампионатите на УЕФА поради изцепките.

Ето и цялото мнение:

"Ние сме отвратени от гнусната демонстрация на расизъм против британските национали от страна на българските последователи. Даже телевизионни фрагменти демонстрираха маймунски звуци и нацистки поздрави. Поздравяваме Гарет Саутгейт, помощниците и играчите му, че рапортуваха тези обиди. Ние оказваме цялостната си поддръжка към играчите, фамилиите им и всеки обиден от тези ужасни подиуми. "

"Ние сме удовлетворени, че протоколът беше спазен от формалните лица, само че УЕФА би трябвало да изясни за какво играчите не бяха пратени в съблекалните по време на Стъпка 2, както е категорично упоменато в разпоредбите на централата. Телевизионните фрагменти ясно демонстрираха, че расистките обиди не престават и през второто полувреме и по тази причина за нас е недопустимо, че Стъпка 3 не беше подхваната. Този мач трябваше да бъде спрян! "

"Сега е времето УЕФА да покаже водачество и да предприеме ограничения. От прекомерно дълго време централата се проваля във взимането на съответни ограничения. Самият факт, че България към този момент приема този мач с отчасти затворени трибуни поради расизъм, демонстрира, че глобите на УЕФА не са съответни. "

"Не може да има повече жалки санкции и отчасти затваряне на трибуни. Ако УЕФА в действителност желае да се опълчи на дискриминирането - и в случай че акцията "Равната игра " в действителност значи нещо - тогава би трябвало да последва лишаване на точки и изхвърляне на България от шампионата ", написаха от "Kick it out " в позицията си.

“If @UEFA care at all about tackling discrimination...then points deductions and tournament expulsion must follow.”

Following the racist abuse directed at @England players tonight, we have released a statement: https://t.co/tUPUfF5eOp #KickItOut pic.twitter.com/9lPKK1Wrst
— Kick It Out (@kickitout) October 14, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР