Основната част от медиците в Центъра за спешна помощ в

...
Основната част от медиците в Центъра за спешна помощ в
Коментари Харесай

Повечето медици в Пазарджик няма да получат обещаните 1000 лева бонус

Основната част от медиците в Центъра за незабавна помощ в Пазарджик няма да получат обещаните 1000 лв. бонус за медицинския личен състав, защото съгласно напътствията на здравното министерство право на това имат единствено екипите, които директно са контактували с пациент с потвърден ковид.

Спешните екипи не могат да потвърдят дали са имали директна среща с Covid-19, още повече, че и самите лекари от Центъра за незабавна помощ не са подложени на тест досега.

От началото на оповестеното изключително състояние незабавните центрове в страната са едни от най-натоварените звена в системата. Посещенията на адреси са се нараснали в пъти, защото това са хора под карантина, сподели лекар Благовеста Стоянова.

"В момента на прегледа не е ясно дали пациентът е позитивен или не. Ние не разполагаме с проби, с които да потвърдим. По този метод се отстраняват по-голямата част, тъй като в региона има единствено седем индивида потвърдени ", уточни тя пред БНР.
Така от 250 души личен състав в незабавната помощ в Пазарджишка област по хиляда лв. ще вземат едвам 20 души медицински служащи.

"Много е обидно да се приказва по медиите по какъв начин всички, които са на първа линия, ще получат тези
бонуси и в един миг се оказва, че ние не сме на първа линия ", сподели доктор Стоянова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР