Основната част от електроенергията, която се произвежда у нас, е

...
Основната част от електроенергията, която се произвежда у нас, е
Коментари Харесай

Мартин Георгиев, НЕК: Голяма част от приходите от износ на ел. енергия се връщат при потребителите в България

Основната част от електрическата енергия, която се създава у нас, е с локални запаси с невисоки разноски в съпоставяне със международните пазари. Това сподели в изявление за предаването " Още от деня " шефът на НЕК Мартин Георгиев.

Той разяснява изказванието, че изнасяме на ниска цена ток, а в страната остава по-скъпият: " Електроенргията, която се изнася на международния пазар, се търгува на борсата, Цената, които заплащат експортьорите, същата заплащат и потребителите. Износът е доста потребен за българската енергетика. България има остатъци. За тази година - над 20% експорт от общото прозводство. Голяма част от приходите стигат до огромна част от потребителите посредством програмата за подкрепяне ".

" Настоящата геополитическа обстановка в света не оказа изключително въздействие върху снабдяването с електрическа енергия в България ", увери Георгиев.

Георгиев посочи още, че в ПАВЕЦ " Чаира " има 4 хидроагрегата, като три от тях са в рехабилитация, а единият е изведен от екслоатация с превантивна цел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР