Основната британска опозиционна формация - Лейбъристката партия - не може

...
Основната британска опозиционна формация - Лейбъристката партия - не може
Коментари Харесай

Лейбъристите няма да подкрепят договорената днес сделка за Брексит

Основната английска опозиционна групировка - Лейбъристката партия - не може да поддържа контрактуваната през днешния ден договорка за Брексит сред Европейския съюз и английското държавно управление, съобщи нейният водач Джереми Корбин, представен от Ройтерс и Франс прес.

Не утвърждаваме договорката и не можем да я подкрепим в настоящия й тип, сподели той и прикани английските депутати да отхвърлят съглашението. То няма да сплоти страната и би трябвало да бъде отхвърлено. Най-добрият метод да се реши Брексит е последната дума да има популацията, което да се произнесе посредством всеобщ избор, уточни в официално съобщение Корбин.

При това състояние е малко евентуално английският парламент да одобри текста, против който към този момент се разгласи и северноирландската Демократична юнионистка партия.

Демократичната юнионистка партия взе участие в парламентарна коалиция с ръководещата Консервативна пария, която към този момент не разполага с болшинство в Народното събрание.

Източник от Лейбъристката партия сподели, че тя най-вероятно ще гласоподава за втори референдум за участие в Европейски Съюз, в случай че подобен избор бъде прибавен към която и да е договорка, препоръчана от Джонсън.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР