Основна цел на визитата е подготовката на съвместно заседание на

...
Основна цел на визитата е подготовката на съвместно заседание на
Коментари Харесай

Асен Василев заминава за Гърция

Основна цел на визитата е подготовката на взаимно съвещание на държавните управления на България и Гърция, хазаин на което ще бъде нашата страна

Българска държавна делегация ще посети Атина на 22 февруари т.г. по покана на гръцкото държавно управление. Делегацията ще бъде водена от вицепремиера по еврофондоовете и министър на финансите Асен Василев. В нейния състав ще бъдат Калина Константинова, вицепремиер по ефикасното управление; Александър Николов, министър на енергетиката и Божидар Божанов, министър на електронното ръководство.

Българската делегация ще бъде призната от министър-председателя на ГърцияКириакос Мицотакис. Ще бъдат извършени диалози също с редица други гръцки публични лица, измежду които министъра на финансите Христос Стайкурас, различния министър по фискалната политика Теодорос Скилакакиср министъра на цифровото ръководство Кириакос Пиеракакис, министъра на околната среда и енергетиката Костас Скрекас, държавните министри Георгиос Герапетритис и Александрос Скерцос

Посещението в Атина е в продължение на диалозите сред министър-председателя Кирил Петков и гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис на 20 декември 2021 година в София.

Основна цел на визитата е подготовката на взаимно съвещание на държавните управления на България и Гърция, хазаин на което ще бъде нашата страна. То ще бъде пето подред и ще се организира през идващите месеци според от хода на подготовката.

В Атина ще бъдат разисквани необятен кръг въпроси от съвместен интерес, в това число реализирането на взаимни инфраструктурни, транспортни и енергийни планове, имащи стратегически темперамент както за двете страни, по този начин и за развиването на целия район.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР