Основна цел на тези избори е съставяне на редовно правителство,

...
Основна цел на тези избори е съставяне на редовно правителство,
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Гласувайте, за да потвърдим цивилизационния ни избор

Основна цел на тези избори е сформиране на постоянно държавно управление, тъй като единствено то може да ни изведе не просто от безвремието на последните две години, само че и от сериозното оттегляне от най-важните аспекти от нашия цивилизационен избор, от изолирането, което виждаме, че става към този момент факт, на България – спомагателното закъснение, вместо придвижване към сърцето на Европейския съюз (ЕС) и към сърцето на НАТО.

Кампанията зависи от политическите партии, които ще вземат участие в тази акция, само че главната цел би трябвало да бъде сформиране на постоянно държавно управление и това в някаква степен е конституционна отговорност на политическите сили.

Това сподели в изявление за БГНЕС доцент доктор Велизар Шаламанов, министър на защитата в служебното държавно управление (6 август – 7 ноември 2014 г.)

По думите му, в случай че за следващ път политическите обединения не могат да стигнат до решение, то тогава в действителност имаме доста сериозен проблем, и той няма да се реши с еднолично ръководство на президента. „ Той ще се реши, когато българските жители видят, че са показани в Народното събрание, тъй като болшинството от българските жители са за самостоятелност, за независимост, за териториална целокупност и за стопански разцвет на България в тези два съюза, които са основата на нашия цивилизационен избор, а точно Европейски Съюз и НАТО “, означи той.

Доц. Шаламанов съобщи, че в случай че в действителност се фокусираме върху това, ще имаме солидно болшинство за сформиране на държавно управление, след което ще бъдат адресирани всички други въпроси от опазване на здравето и обучение, до обществените провокации пред множеството българи.

„ Времето беше за предизборни обединения и те се случиха. Има коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “, към която се причисляват и други политически партии, като Български земеделски народен съюз, да речем, а и неправителствени организации. Има коалиция ГЕРБ-СДС. Въпросът е, че една от тези две обединения ще завоюва в изборите, и тогава значимото е да се прояви отговорност и разсъдък в Народното събрание, с цел да се сформира даже и държавно управление на малцинството “, акцентира той и добави, че съгласно него не може да се стигне до коалиция в Народното събрание, тъй като в случай че можеше да има такава, то тя щеше да се случи в 48-ото Народно събрание.

Шаламанов е безапелационен, че нищо не се е трансформирало във връзка с съдружните правила. „ По-скоро чакам по-висока интензивност, за което се изисква доста работа от политическите партии, и чакам по-късно в действителност отговорност и разсъдък, да бъде дадена опция на първата политическа мощ да сформира даже и държавно управление на малцинството, за да се върнем към парламентарно ръководство “, уточни той.

Сред значимите закони, които би трябвало да бъдат признати от 49-ото Народно събрание, доцент Шаламанов открои, че би трябвало да се одобри Закон за изменение на Закона за защитата и въоръжените сили. Той би трябвало да сътвори опция за ускорено превъоръжаване на българската войска, развиване на отбранителната промишленост и в действителност интензивно потребление на участието на България в НАТО – и за гарантиране на нашата сигурност, и за софтуерно развиване, и за въпроси, свързани с цялостното позициониране на България в тази нелека среда на хакерски атаки, хибридни офанзиви, агитация, дезинформация, в която среда страната ни е най-уязвима. Именно по тази причина той е на мнение, че в случай че България не вземе ограничения по тези въпроси, това, което в този момент ни пречи да вървим напред, може напълно да ни спъне.

Доц. Шаламанов разяснява войната на Руската федерация в Украйна и каква следва да бъде ролята на България. „ България несъмнено има опция, първо, да помогне на Украйна в този сериозен миг. И като комшия, и като непосредствен сътрудник на Украйна, и като част от НАТО и Европейски Съюз би трябвало да помогне оптимално. Успехът на украинците за гарантиране на техния суверенитет и териториална целокупност, тяхната самостоятелност, директно способства за нашата сигурност, за опциите за икономическо развиване на България и за цялостното подсилване на средата за сигурност, която е директно обвързвана с икономическия разцвет на нашия район “, счита той.

Що се отнася до разграничителните линии в това отношение сред политическите обединения, по думите му, те са резултат от доста сериозната дезинформация и агитация, която организира Кремъл, за жалост, с присъединяване на български политически партии, политически водачи, на български институции и това неизбежно ще бъде тематика на предизборната акция. „ Но се надявам тази тематика да бъде сложена за постоянното държавно управление, което бързо да се образува след изборите, да се заеме с този проблем и да пресече тази агитация, да сътвори резистентност на българските институции, на българската народна власт и да се концентрира върху в действителност значимите стъпки за реализация на нашия цивилизационен избор, а не непрекъснато да се въртим в кръг и да губим своята еднаквост “, посочи доцент Шаламанов.

Той разяснява и по какъв начин цялата обстановка се отразява на двустранните връзки сред България и Руската федерация (РФ). „ Към момента по решение на РФ, която на практика наруши всички интернационалните правила и контракти, по които е страна, главно връзките с Москва са по направление наказания, пакет след пакет от Европейски Съюз, които естествено и България ползва като част от Европейски Съюз, спиране на на практика всевъзможни връзки – стопански, софтуерни, в някаква степен и културни, тъй като това, което виждаме като военно закононарушение, като брутална експанзия в Украйна, по никакъв метод не се вписва в понятието съветска просвета, славянска просвета “, изясни доцент Шаламанов и добави, че съгласно него и България, и българите не могат да имат нищо общо с тези зверства, с това редовно заличаване на лечебни заведения, на учебни заведения, на църкви, на културни институции, похищение на хора и деца, зверства, които ще бъдат обект на интернационален углавен съд, а не обект на двустранни връзки.

„ Гласувайте на 2 април! Нека да имаме такава изборна интензивност, каквато има в Естония, и по-голяма, и тогава цивилизационният избор ще бъде доказан, другояче ще бъде сменен “, прикани в умозаключение доцент Шаламанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР