Основна цел на Китайската народна република в областта на отбраната

...
Основна цел на Китайската народна република в областта на отбраната
Коментари Харесай

Китай изложи в Бяла книга политиката си в сферата на отбраната и сигурността

Основна цел на Китайската национална република в региона на защитата е гарантирането на националната политическа, социална и обществена сигурност, се споделя в оповестената през днешния ден от канцеларията по печата "Бяла книга за националната защита на Китай в новата ера ", съобщи ТАСС.

"Основополагащи цели на Китай в региона на защитата и сигурността в новата епоха ще бъдат сдържането и противодействието на експанзията, гарантирането на националната политическа, социална и обществена сигурност, опълчването и сдържането на "независимостта на Тайван ", потушаването на последователите на сепаратистки придвижвания, като "независимост на Тибет " и основаване на "Източен Туркестан ", се споделя в документа.

В него се акцентира, че Китай по всевъзможен начин ще подсигурява "националния суверенитет, единството и териториалната си целокупност ". "Фундаментална задача за КНР в областта на сигурността е гарантирането на ползите на страната и правата й по море, зад граница, поддръжка за устойчиво и стабилно развиване на страната ", се отбелязва в "Бялата книга ".

Посочва се, че Китай не счита да взе участие в конкуренция във въоръжаването с която и да е друга страна, държи своя нуклеарен капацитет на минимално ниво, належащо за националната сигурност, и се афишира за цялостна възбрана и заличаване на нуклеарното оръжия.

Китай, също така, се придържа към политика да не употребява първи нуклеарно оръжие при никакви условия.

В документа се показва още, че връзките сред Китай и Русия във военната сфера се намират на високо ниво и не престават да се развиват и че тяхното стратегическо партньорство в новата ера играе забележителна роля за поддържането на световната стратегическа непоклатимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР