Основна тема на днешните британски вестници са последиците от атлантическата

...
Основна тема на днешните британски вестници са последиците от атлантическата
Коментари Харесай

Британски вестник: Сиара е предвестник на климатична катастрофа

Основна тематика на днешните английски вестници са последствията от атлантическата стихия Сиара, връхлетяла през вчерашния ден острова с ветрове до 160 км/ч и предизвикала наводнения и транспортен безпорядък.

"Дейли телеграф " оповестява, че през вчерашния ден са били анулирани стотици самолетни полети, затворени са били автомагистрали и основни пътища, а влакове са закъснявали или не са тръгвали. "Днес и на следващия ден обаче Обединеното кралство ще продължи да бъде в плен на стихията с пориви напразно до над 110 км/ч, а прогнозите за Северна Англия и цяла Шотландия са за сняг и заледявания. Югът на острова също няма да бъде пощаден от ветровете ", написа вестникът.

Бурята Сиара с ураганни ветрове затруднява трафика във Англия

Водещият английски ж.п. оператор "Нетуърк рейл " разгласи, че чака нови проблеми. Голям сектор от основна железопътна линия в графство Стафърдшър е неизползваема поради множеството паднали върху нея дървета. "Телеграф " разказва и деянията на гневните футболни ентусиасти поради анулираните мачове.

"Бирмингам нюз " написа, че през вчерашния ден в града са били изпочупени дървета, трафикът е бил нарушен, а спешните служби едвам са смогвали да се оправят със обстановката. "Манчестър ивнинг нюз " споделя за усложненията, които е трябвало да преодоляват водачите на самолети при опитите си да се приземят на градското летища. Видеозаписи демонстрират многократни захождания към пистата на самолети, като някои са успявали да кацнат на третия опит, а други са отлитали към по-безопасни летища. Вестникът цитира свидетел, съгласно който на моменти вятърът в региона на летището е бил 75 възела (равно на към 140 км/ч)

На фона на тези неприятни атмосферни аероплан на "Бритиш еъруейз " съумя през вчерашния ден да прелети от Ню Йорк до Лондон за по-малко от пет часа, означават множеството английски вестници. Подпомогнат от попътния вятър, Боингът измина 3500 благи от "Дж. Ф. Кенеди " до "Хийтроу " за рекордните четири часа и 56 минути.

В обзорна публикация "Гардиън " установи, че картата на наводненията в Европа предсказва огромна климатична злополука. Без предприемането на незабавни дейности повишението на морското ниво ще остави до края на века огромни градове под вода, написа изданието.

Авиолинии анулираха полети на Острова поради бурята Сиара

Прогнозите на Европейската организация за околната среда са за близо един метър повишение на морското ниво, в случай че не бъдат подхванати ограничения против световното стопляне. При това състояние към края на века към 90 на 100 от площта на британския град Хъл ще остане под вода. В още няколко други града в Англия - Норуич, Маргейт, Саутенд он сий и Блекпул - морето ще залее до 40 на 100 от жилищните им площи. Мрачни са прогнозите за холандските градове Хага, Ротердам и Лайден, а в същото време обширни области в Португалия, Испания и Франция може да бъдат завладяни от пустинята.

Затвориха Айфеловата кула поради бурята Сиара
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР