Основна мисия на конкурса Web Report е да извади на

...
Основна мисия на конкурса Web Report е да извади на
Коментари Харесай

Наградите за чиста журналистика бяха раздадени за втори път у нас

Основна задача на състезанието Web Report е да извади на показ качествената, честна и виновна публицистика у нас, да търси и намира тези създатели, които основават своите истории от сърце и не подвеждат съзнателно аудиторията. Онези публицисти, които не обслужват персонални, корпоративни или политически ползи и чиито истории имат смисъл, значение, доближават до мозъка и сърцето и остават там. Web Report желае да покаже и да подсети, че основаването на положително наличие в българското уеб пространство и от българските медии е допустимо. И че това би трябвало да се трансформира в приоритет на медийната среда у нас.

Журито, определило спечелилите в съответните категории, определени сред 260 материала, бе в състав: едно от огромните имена на проверяващата публицистика у нас - Миролюба Бенатова, както и: Владимир Жеглов (издател), Ваня Николова (журналист, сценарист), Евгения Атанасова (БНТ), Христо Христов - един от дългогодишните шефове на " Нетинфо ", Владимир Йончев (offnews.bg), Илияна Захариева (A1), Илия Вълков (журналист), Георги Минев (money.bg), Евгени Димитров (Булфото) и Яна Пеловска (Център за ръководство на медиите).

Ето и спечелилите в съответните категории:

Общество: Александра Маркарян, OFFNews.bg: Как се влиза в СМГ, когато класирането няма значение;

Икономика: Виктор Иванов, 24chasa.bg: Забравете за висока пенсия;

Технологии и нововъведения: Георги Караманев, Spisanie8.bg: Е-битка за истината;

Истински истории: Константин Мравов, Klinklin.bg: Как един незаконен човек умря по улиците на София;

Култура и изкуство: Райко Байчев, Actualno.com: Диалогът на века: Кво става, брат? Нищо бе, брат. Кво става, брат? Нищо бе, брат;

Фоторепортаж: Веселин Боришев, ClubZ.bg: Босия одобри Цвета Караянчева в дома си;

Видеорепортаж: Силвия Прибиловска, Vesti.bg: Бъдещето е тук: Как мъж живее с роботизирана ръка;

Специалната премия, A1 Smartphone, обезпечена от А1, бе връчена на стажант-форографът на Xnews.bg – Павел Данев;

Dir.bg благодари на всички конкурентни, огромни и дребни, национални и районни медии, които поддържат Web Report! Както и на всички сътрудници: А1, Дънди Прешъс Металс, Филип Морис България, Главболгарстрой Холдинг; на генералните ни медиа сътрудници – Българско Национално Радио и Българска Национална Телевизия, а също и на стратегическите ни сътрудници – Клуб Перото и НДК; на Издателска Къща Хермес, Jameson и Девин.

Благодарим ви, че сме дружно, тъй като свободната публицистика може да бъде реализирана единствено с общите старания на всички ни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР