Основна част от дружествата, чиято регистрация ще бъде прекратена, са

...
Основна част от дружествата, чиято регистрация ще бъде прекратена, са
Коментари Харесай

Заличават 71 туроператори нямат застраховка Професионална отговорност

Основна част от сдруженията, чиято регистрация ще бъде прекъсната, са от София, Варна и Бургас

Министерството на туризма стартира процедура по преустановяване на регистрацията и изтриване от Националния туристически указател (НТР) на общо 71 сдружения, регистрирани като туроператори.

Причината е, че фирмите не са показали наложителна застраховка " Отговорност на туроператора ", което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност. Процедурата се прави със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова по предложение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството. В нея вземат участие специалисти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.

Заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Научно-техническо разузнаване, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в алено. Така потребителите, при информация в регистъра ще получават информация дали туроператорът е правилен и прави активност, спазвайки закона.

Задължително изискване е записаният туроператор годишно да подписва контракт за застраховка " Отговорност на туроператора " с сдружение по смисъла на Кодекса за застраховането и да я показа на министъра на туризма. След това тя се вписва и в Националния туристически указател.

Основна част от сдруженията, чиято регистрация ще бъде прекъсната, са със седалища и адрес на регистрация в София, Варна и Бургас. Има и туроператори от Пловдив, Велико Търново, Плевен и Добрич.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР