Основен закон в държавата е Конституцията, Радев как не е

...
Основен закон в държавата е Конституцията, Радев как не е
Коментари Харесай

Бойко Борисов за решението на КС: Румен Радев е знаел за декларацията на Кирил Петков

" Основен закон в страната е Конституцията, Радев по какъв начин не е знаел за декларацията. Коментарът ми е против Радев и неговите адвокати, които сякаш са най-великите. Кирил Петков първоначално може да не е знаел, само че като е схванал не е реагирал. Радев обаче е знаел и по тази причина изиска Конституционен съд да приключи делото ", сподели водачът на ГЕРБ и дефинира този акт като безочливост.

Борисов добави още, че единствено желае да се съблюдава върховенството на закона, нищо повече. Той добави, че в идващия парламент ще търсят останалите политически партии, с цел да се стигне до консенсус и да не се стига повече до сходни проблеми.

Според него, в случай че в Народно събрание не са били толкоз надменни са щели да трансформират Конституцията, само че те тогава са се занимавали с НСО и защитата на Гешев.

Румен Радев и държавното управление му натрупат задължения. Вчера никой не заяви, че са изтеглени нови 500 милиона лв. дълг. Преди това бяха изтеглени 300 милиона, и още 500 милиона. Това заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на визитата си в Бесарабовския манастир " Свети Димитър ". Той бе онлайн във Facebook.

Според него неуспеха на това държавно управление е съпоставим в лихви. Лихвите ви порастват нагоре, предизвести Борисов.

Вчерашните държавни скъпи бумаги, които заложиха, са на 0,53% рента. когато ние теглихме дълг при започване на годината, беше -1,7% - т.е. негативен ", съобщи още водачът на ГЕРБ.

При провалилия се Радев тези проценти към този момент са 0,52. И освен ще връщаме пари, само че и младежите ще платят пари от тази рента ", добави той.

Той означи, че съгласно Българска народна банка вложенията са намалели с 63,7%, само че някогашният министър на стопанската система Кирил Петков се хвали, че са привлекли нови вложения. Защо теглят тогава пари?, попита Борисов. Той предвижда, че кешът ще бъде приключен през февруари, а дефицитът сега е към този момент от 4,6 милиарда лв..

" Искам да запитвам Асен Василев - абе, по какъв начин аджеба като си толкоз сполучлив финансов министър? Щях да запитвам и Кирил Петков - като събрахте толкоз вложители, по какъв начин стана по този начин, че 67% от вложителите са намалели? От една страна приказват, че имали пари и по половин милиард през няколко дни теглят. Поразията, която през вчерашния ден направиха - че демонстрираха на интернационалните финансови пазари, че даже и българският финансов пазар не има вяра на Радев и в случай че се наложи през февруари да теглят, ще има доста огромна рента... Когато те приказват, всичко е празни приказки ", разяснява още Борисов.

" Ние бяхме провели търгове. Т.нар. ин хаус процедура. И запитвам - във Велико Търново строи ли се? Не? Да ви е честито! Докато не се върне ГЕРБ, няма да бъде издигнат и един метър. София - Велико търново - Варна - хората имат потребност да пътуват. И по тази причина бързахме. Преди 30 години беше стартирана " Тракия ", " Марица ".. Беше направена първата копка и след това няколко метра ".

Борисов предизвести, че до момента в който не се върне ГЕРБ един метър автомагистрала или път няма да бъде издигнат.

Той уточни също, че в емиграционните центрове назряват протести, а " при неприятния Бойко е имало нула миграция ".

България към този момент може единствено Господ да ни избави освен това състояние в страната, по тази причина обикалям манастирите, сподели водачът на ГЕРБ.

" Искам да видите какъв брой е прекрасен манастирът, какво сме създали. Иначе по злободневните тематики. Въпреки смирението, все пак, което през вчерашния ден направихме - предлагането да се обединим към живота и здравето на хората, във войната против епидемията, ми беше отговорено, че е надали не не се интересуват от мен. Но аз се интересувам от това ", означи той.

Борисов изясни, че няма спекулации със периода на валидност на имунизациите, за което го укорява президентът Румен Радев.

" С решение на Европейска комисия срокът е продължен до 30 декември ", сподели той и съобщи, че има искания към " министъра на заболяването и гибелта ".

" Претенцията към Радев и Кацаров е - за какво те не излязоха, както аз обяснявах за " Астра Зенека " за какво съм я спрял. Поръчахме огромни количества от нея, тъй като беше най-евтина, да не ощетяваме данъкоплатците. Когато стана ясно, че има недостатъци, ние я спряхме. И в един миг се оказа, че България няма ваксини. И вместо Кацаров да излезе и да упорства да се имунизираме с пресните ваксини, а не с снадки период, те обясняваха нещо друго: " Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията ". Това го е споделил Радев. А през вчерашния ден споделя напълно друго: " Има внезапно повишаване на случаите. Само с ограниченията ще преодолеем това затруднение ". Сиреч - мафията приказва ", съобщи Борисов и добави: " Един и същи човек. Но или едното е правилно, или другото е правилно ", съобщи още Борисов.

Той съобщи, че имунизациите с изтичащ период, въпреки и годни за приложимост, са били продадени от Кацаров и хората му.

" Извинявам се, че загатвам, само че госпожа Нинова какви приказки говореше за " Астра Зенека ", по какъв начин ни упрекваше, че теглим дълг. Но в този момент, тъй като има министри и регионални шефове, мълчи ", означи Борисов.

Той описа вица за двамата от Русе, от които единият бил жандарм, другият - партизанин. След 9 септември стражарят тръгнал внезапно нагоре, тъй като брат му бил партизанин. Партизанинът противоположното - тръгнал внезапно надолу, тъй като брат му бил партизанин.

Алегорията на Борисов бе с назначаваните регионални посредством " кадровата политика на Радев ". " Радев звъни на Янев - и хоп - шуреят регионален шеф ".

" Съжалявам, желая да кажа нещо хубаво, само че... Вчера слушах професор Рачев, че идват мощни урагани, циклони. А старите хора споделят, че не сушата, кишата мори. В същото време от Плана за възобновяване извадиха хидромелиорацията. Но това е Радев, това е неговото ръководство, това са обстоятелствата - задължения, големи изхарчени пари. И всичко е до 14 ноември. Тези пари ще ги опукат, тъй като идват доста огромни разноски. Само за пенсионерите в Национален осигурителен институт трябват милиарди. Те ще свършат кеша февруари. И в това време се бият в гърдите, че били положителни финансисти. По мое време България беше с най-малкия дълг в Европа и с най-ниския недостиг ", означи водачът на ГЕРБ.

" И когато целият свят - Америка, Европа излиза от рецесията, в България се приказва за локдаун. Така че запалете една свещичка - единствено Господ може да ни помогне ", сподели в умозаключение Бойко Борисов, обръщайки се към представителите на медиите.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР