Основен проблем на селата в България е липсата на самостоятелни

...
Основен проблем на селата в България е липсата на самостоятелни
Коментари Харесай

Обезлюдяването на селата може да се намали чрез самостоятелни бюджети

Основен проблем на селата в България е неналичието на независими бюджети. Това съобщи по време на публична среща в Асеновград Румен Стоянов – кмет на град Калофер и ръководител на Националното съдружие на кметовете на кметства в България.
Според него, за момента осъществяването на финансовите задължения към селата се прави на основата на персоналните взаимоотношения сред кметовете и кметските наместници в селата и кметът на цялата община. Това е повода членовете на Сдружението да упорстват пред страната за осъществяване на законодателни промени в областта на локалното самоуправление и бюджетирането на дребните обитаеми места.
Румен Стоянов счита, че по този метод ще се подсигуряват на селските кметове избрани средства, с които те да правят нужните за всяко обитаемо място действия. По думите на ръководителя на НСКК, желаните промени са методът да има сигурни вложения по селата, посредством които да се усъвършенства качеството на живот, както и да се задържат младежите и да се понижи обезлюдяването. На срещата, чийто хазаин бе Община Асеновград, участваха повече от 30 кметове на обитаеми места от общините в София област, Садово, Първомай, Калояново, Ракитово и Братя Даскалови. Дискусията бе част от обиколката на НСКК из страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР