Основен приоритет пред външното министерство през служебния му мандат ще

...
Основен приоритет пред външното министерство през служебния му мандат ще
Коментари Харесай

Светлан Стоев: Основен приоритет на МВнР ще е реализиране на изборите в чужбина

Основен приоритет пред външното министерство през служебния му мандат ще бъде реализирането на изборите за сънародниците ни в чужбина и ще заложи на няколко съществени правилото - честност, бистрота и последователност.

Това сподели служебният външен министър Светлан Стоев, който одобри поста от Екатерина Захариева на гала в Министерство на външните работи. Захариева се изрече ласкаво за нейния длъжностен правоприемник и му пожела триумф.

Снимка: БГНЕС

От своя страна Светлан Стоев съобщи, че има цялостна последователност и с предшественика си застават един до друг във външната политика на България. Те показаха взаимност към Израел и молиха за преустановяване на спора.

Захариева изрече признателност към екипа си за работата през 4-годишния мандат и съобщи, че България се е трансформирала в сърцето на Европа.

Снимка: БГНЕС

Тя открои основните планове, които са осъществени посредством дипломация с останалите страни и начерта главните цели във външната политика на България, които стоят пред наследника й.

Екатерина Захариева съобщи, че страната ни продължава да търси решение във връзка участието на Северна Македония в Европейски Съюз, само че и че то не би трябвало да бъде на цената на компромис със суверенитета на България.

Светлан Стоев подари на Екатерина Захариева и алегоричен подарък от Копенхаген.

Снимка: БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР