Основен приоритет на Министерството на труда и социалната политика е

...
Основен приоритет на Министерството на труда и социалната политика е
Коментари Харесай

Дигиталните умения ще върнат хората на пазара на труда

Основен приоритет на Министерството на труда и обществената политика е да усъвършенства обществените и цифрови умения на хората от уязвимите групи. Това излиза наяве от изявление на заместник-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова по време на формалното разкриване на годишния Национален конгрес на мрежата от световни библиотеки в България "Библиотеките през днешния ден ", проведен от фондация "Глобални библиотеки – България ".

Събитието е отдадено на устрема към свободен и еднакъв достъп до информация, електронно наличие и услуги за общността посредством Мрежата на публичните библиотеки.

"За нас ще бъде предизвикателство благодарение на Агенцията по заетостта и обучителни стратегии да подкрепим всички хора, които биха могли да изпаднат в обществена изолираност поради липса на цифрови умения, " сподели зам.-министър Русинова и добави, че разчита на съдействие с фондацията.

Именно образованията, които ще наваксват изоставането в региона на цифровите умения на работната мощ, са съществени цели за идващия програмен интервал на оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси " (2021-2027 г.). Зам.-министър Русинова прибавя, че различен акцент ще са и стратегиите, ориентирани към възрастните, хората и децата от уязвимите групи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР