Основен приоритет на обществото и на държавата ни трябва да

...
Основен приоритет на обществото и на държавата ни трябва да
Коментари Харесай

Министър Караниколов: Ако допуснем COVID-19 в обществения ни живот, това ще повлияе негативно на икономиката ни

„ Основен приоритет на обществото и на страната ни би трябвало да бъде здравето. Ако допуснем тази зараза с ковид в предприятията ни и в публичния ни живот, това ще повлияе още по-негативно на стопанската система ни. Относно икономическите ограничения тематиката е комплицирана. Трябва да намерим баланс, с цел да осигурим здравната система, по-късно и обществената система, тъй като скоро можем да приказваме и за растеж на безработицата “. Това разяснява пред БНР министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Той посочи, че в понеделник следва среща с работодателите, с цел да се разиска настоящата обстановка.

„ Проблемите в стопанската система към момента не могат да се оценят. Екипите стартират работа. Трябва доста ясно да намерим баланс, тъй като парите в бюджета са налозите на българските хора и доста тъкмо би трябвало да разпределим в кои браншове и какви цели би трябвало да покрият. Ако нямаш работеща стопанска система, няма да имаш работеща страна. Положителното е, че българската нация се сплотява – политици, просвета, бизнес “.

Предстои установяване на към 130 артикули от първа нужда, с цел да може да не се позволява далавера в цените им.

„ Вероятно с ексклузивен закон би трябвало да предвидим и ограничения против спекулата. Досега бяхме в догадка на свободен пазар, само че би трябвало да предпазим българските жители от далавера “, разясни министър Караниколов. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР