„Основен приоритет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството остава

...
„Основен приоритет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството остава
Коментари Харесай

Министър Аврамова във Враца: Изграждането на отсечката Мездра – Ботевград е един от основните приоритети

„ Основен приоритет на Министерството на районното развиване и благоустройството остава пътната сигурност. Отговорността, която Агенция пътна инфраструктура и министерството имат е към рехабилитация на съществуващите пътища от републиканската пътна мрежа, както и построяването на нови, съгласно потребностите в обособените райони. Разбира се един от главните цели е пътят Видин – Ботевград, респективно най-тежкият сектор правата Мездра – Ботевград”, заяви във Враца министърът на районното развиване и благоустройството инж. Петя Аврамова. Тя взе присъединяване във Форум по пътна сигурност, проведен от Политическа партия ГЕРБ - Враца във връзка Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи.
Министърът на районното развиване и благоустройството посочи, че към този момент са оповестени публичните поръчки и процедурите за избор на строителен контрол.
„ За първи път публичната поръчка е оповестена по различен метод, с заплащане в края на осъществяването на обекта, след неговото приемане. Така всеки строител ще желае да построи този сектор качествено и в период, с цел да може да бъде признат и той да получи заплащане за строителството. Това е доста значима права, уповавам се да няма обжалване на процедурата, тъй че да имаме определен реализатор и 2019 година да стартира и действителното строителство. Разбира се продължаваме и градежа на автомагистрала Хемус, която е извънредно значима за Северна България”, добави министър Аврамова.
Тя акцентира, че средствата, с които е разполагала АПИ в последните години за рехабилитация и градеж в последните 30 години са били извънредно незадоволителни.
„ Използваме всички благоприятни условия за финансиране, както Оперативна стратегия „ Региони в растеж”, по този начин и от държавния бюджет. Надяваме се 2019 година с въвеждането на тол системата в България да стартира генерирането на повече средства от тежкотоварния трафик, с които да успеем да рехабилитираме повече километри от Републиканската пътна мрежа”, сподели в умозаключение министърът на районното развиване и благоустройство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР