Основен двигател на цените на петрола през 2019 г. може

...
Основен двигател на цените на петрола през 2019 г. може
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ срещу Иран може да са в основата на цените на петрола през тази година


Основен мотор на цените на петрола през 2019 година може да станат американските наказания против Иран, цитира мнение на специалисти The Wall Street Journal.

Санкциите влязоха в действие през ноември и доведоха до намаляване на доставките на ирански нефт на пазара с към 1,3 млн. барела дневно от 2,3 млн. барела дневно през лятото на тази година. Вашингтон обаче даде обаче изключения за редица страни като Индия и Южна Корея, с помощта на което те и в този момент купуват от страната от порядъка на 1 млн. барела дневно.

Действието на изключенията обаче завършва в средата на месец май и тогава са вероятни няколко разновидността за развиване на събитията. В частност, управляващите от Съединени американски щати може да не издадат нови позволения и тогава доставките на нефт на международния пазар да паднат с 1 млн. барела дневно или могат изцяло да анулират глобите, а тогава доставките ще се усилят с над 1 млн. барела дневно.

„ Това ще окаже съществено въздействие върху цените “, счита старши икономистът от Cornerstone Macro Иън Стюарт. Според него, цените може да скачат с 15-20 $ за барел в едната или другата посока според от развиването на обстановката.
Друг значим фактор, в по-далечно бъдеще са темповете на растеж на международната стопанска система.

„ Основният въпрос за петролния пазар? Разбира се, е настъпването на криза в международната стопанска система “, споделя научният помощник от Council for Foreign Relations Еми Майерс. - „ И точно когато, а не в случай че “.

Опасенията във връзка забавянето на световния растеж се ускоряват, откакто по-рано Международният валутен фонд утежни прогнозата си за растежа на международната стопанска система през 2019 година до 3,5 % от предстоящите по-рано 3,7 %. Производителите на нефт се интересуват извънредно доста от икономическия растеж в Азия.

„ Основен въпрос при закритите договаряния на ОПЕК+ във Виена бяха растящите опасения във връзка търсенето, изключително в Азия, където са главните им консуматори “, споделят специалистите от консултантската компания Energy Aspects.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР