Основателят на задлъжнелият китайски строителен предприемач China Evergrande Хуей Ка

...
Основателят на задлъжнелият китайски строителен предприемач China Evergrande Хуей Ка
Коментари Харесай

Основателят на Evergrande не е получил достъп до важна конференция на Китайската комунистическа партия

Основателят на задлъжнелият китайски строителен бизнесмен China Evergrande Хуей Ка Ян не е получил достъп до основна политическа среща през тази седмица. Това е доказателство за изгубеното въздействие на милиардера в Китайската комунистическа партия, до момента в който неговата имотна империя върви към следено от държавното управление преструктуриране, написа Блумбърг.

Според осведомени източници на Хуей Ка Ян е било казано да не посещава тазгодишната Китайската национална политическа консултативна конференция (КНПКК). В резултат на това той е изискал отпуск за едноседмичното събитие, до момента в който неговата компания пробва да ограничи оперативните опасности.

Макар че към момента не е ясно какви тъкмо ще бъдат следствията за Хуей, неговата липса по време на конференцията е знак, че престижът му измежду партийния хайлайф е разтърсен. Засега няма индикации той да е изпъден от партията.

Задлъжнялата с над 300 милиарда $ Evergrande е изправена пред митинги от самостоятелни вложители, които чакат заплащания от нея, като в това време тя се пробва да приключи строителството на редица стартирани жилищни здания.

Хуей, който е член на комунистическата партия от повече от три десетилетия, е и един от 300-те непрекъснати членове на комитета на (КНПКК). Той вземаше интензивно присъединяване в конференцията през последните години, в това число и с речи за битката с бедността.

През юли, преди ескалацията на рецесията с Evergrande, Хуей участва на церемонията по случай 100-годишнината на ККП. Инвеститорите одобриха това за знак за поддръжка от страна на държавното управление. Оттогава насам обаче обстановката с Evergrande се утежни доста. Правителството даже изиска от милиардера да употребява персоналното си благосъстояние, с цел да помогне на компанията да изплати задълженията си.

Китайските управляващи обмислят предложение за делене на Evergrande посредством продажба на по-голямата част от активите на компанията, заяви Блумбърг по-рано тази година.

Китайският министър председател Ли Къцян даде обещание да стабилизира цените на жилищата при откриването на конференцията в събота. Той също по този начин повтори коментара на президента Си Дзинпин, че къщите са за живеене, а не за спекулации. Ли също сподели, че Китай ще изследва нови модели за жилищно развиване, в това число поощряване на отдаване чартърен дружно с покупките.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР