Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж няма да присъства на поредно

...
Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж няма да присъства на поредно
Коментари Харесай

Асандж болен, няма да присъства на съдебно изслушване

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж няма да участва на следващо чуване в съда в понеделник в Магистратския съд в Уестминстър.

48-годишният австралие ц е болен и това е повода да не участва, разгласи юристът му Едуард Фицпатрик.

Следващото чуване на Асанж е несъмнено за 7 септември, само че към момента се търси място.
 Лондонски съд отхвърли да пусне Асандж под гаранция
Лондонски съд отхвърли да пусне Асандж под гаранция

Съдия Ванеса Барейсър постанови, че пандемията от ковид не е съображение Асандж да бъде освободен под гаранция.

Асандж се укриваше в продължение на 7 години в посолството на Еквадор в Лондон до ареста си през април 2019 година Тогава лондонската полиция го арестув а, откакто наруши заповед да се яви пред английския съд по отношение на молба на Швеция за изгонването му.

В момента той чака решението на английския съд дали да бъде екстрадиран в Съединени американски щати , където са му повдигнати обвинявания в шпионаж.

Асандж в лондонския затвор " Белмарш " може да е в заплаха поради пандемията от новия ковид. В края на март на 48-годишния австралиец бе отказано освобождение под гаранция.

Правителството на Съединени американски щати упреква създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж в скрит план за откриване на класифицирани документи през 2010 година По делото обвинен е и Челси Манинг. Манинг беше наказана на 35 година затвор за откриване на военна разследваща информация, която беше оповестена от " Уикилийкс ".
 Асандж: Не мога да беседвам с юристите си, шпионират ме
Асандж: Не мога да беседвам с юристите си, шпионират ме

Текат чувания по делото за екстрадиция

През 2017 година Барак Обама я помилва след седем години зад решетките. Манинг беше още веднъж арестувана през май 2019 година поради отвод да даде показания пред огромно жури по отношение на следствие на " Уикилийкс ", само че освободена след опит за самоубийство при започване на март месец тази година.


Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР