Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е получил инсулт в лондонския

...
Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е получил инсулт в лондонския
Коментари Харесай

Британско издание: Джулиан Асандж е получил инсулт в затвора

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е получил инсулт в лондонския затвор Белмарш, където е арестуван от 2019 година Това оповестява " Дейли мейл ", като се базира на годеницата му Стела Морис.

Според нея инсултът е станал на 27 октомври по време на речта на Асандж във Върховния съд на Лондон посредством видеовръзка. Според Морис инсултът е породен от напрежението от продължаващите правосъдни разногласия в Съединени американски щати и общото утежняване на здравето на Асандж. В резултат на инсулта създателят на WikiLeaks има висящ десен клепач, проблеми с паметта и признаци на неврологични увреждания. Асандж се е подложил на ЯМР на мозъка и в този момент приема медикаменти за инсулт.
На втора инстанция: Британският съд разреши Джулиан Асандж да бъде екстрадиран в Съединени американски щати
Съдът в Лондон удовлетвори апелацията на Съединени американски щати, като по този метод направи с една крачка допустимо изгонването на Джулиан Асандж. Решен...

В петък Апелативният съд на Англия и Уелс удостовери жалбата на Министерството на правораздаването за изгонване на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж в Съединените щати. Сега делото ще бъде върнато на първоинстанционния съд - Westminster Magistrates` Court, който преди този момент постанови, че 50-годишният австралиец не може да бъде екстрадиран в Съединени американски щати заради риск от самоубийство. Документът също по този начин планува създателят на WikiLeaks да остане в ареста.

Годеницата на Асандж Стела Морис даде обещание да оспори решението на съда, като го назова „ рисково и голословно “, както и „ груба правосъдна неточност “.

Асандж е арестуван в лондонския затвор Белмарш от април 2019 година, откакто посолството на Еквадор в английската столица отхвърля леговище на журналиста, което му е предоставено в продължение на седем години. През януари Уестминстърският съд отхвърли да екстрадира Асандж в Съединените щати, където бяха повдигнати 18 наказателни обвинявания против него, само че в това време не пусна журналиста под гаранция до обжалване на американската прокуратура.

В Съединените щати създателят на WikiLeaks е упрекнат в закононарушения, свързани с най-големия случай на откриване на класифицирана информация в американската история. Според съвкупността от повдигнатите обвинявания създателят на WikiLeaks е изправен пред 175 години затвор.
" Амнести интернешънъл ": Освободете Джулиан Асандж
Правозащитната организация " Амнести интернешънъл " прикани управляващите в Съединени американски щати да отдръпват обвиняванията против създателя на " Уикилийкс " Джулиа...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР