Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж може да бъде екстрадиран в

...
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж може да бъде екстрадиран в
Коментари Харесай

Екстрадират основателя на Уикилийкс?

Основателят на " Уикилийкс " Джулиан Асандж може да бъде екстрадиран в границите на часове и дни от еквадорското посолство в Лондон, където получи леговище през 2012 година

 © БГНЕС
Джулиан Асандж неведнъж е нарушавал изискванията, при които му беше предоставено леговище в еквадорското посолство в Лондон. Това съобщи ексвадорският президент Ленин Морено, а по-късно стана ясно, че Асандж може да бъде екстрадиран напълно скоро.

Отношенията сред Асандж и неговите домакини се утежняват от месеци. Той ги упрекна, че нарушават главните му права, откакто беше блокиран достъпът му до интернет и мобилен телефон.

Еквадор обаче е безапелационен, че Асандж не може да се меси в работата на други страни, тъй като се намира на екдвдорска територия и страната носи отговорност за него.

Асандж получи леговище в еквадорското посолство в Лондон през 2012 година, с цел да избегне екстрадиция в Швеция, където беше разследван за хипотетично обезчестяване.

Обвиненията по-късно отпаднаха, само че австралиецът се притеснява, че Швеция може да го депортира в Съединени американски щати, където е застрашен от затвор до 35 година или даже смъртна присъда за издание на секретни документи на Държавния департамент на Съединени американски щати.
 Еквадор обмисля да откаже леговище на Джулиан Асандж Еквадор обмисля да откаже леговище на Джулиан Асандж
Еквадор обмисля да откаже леговище на създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, настояват няколко осведомителни организации, като цитират американски проверява...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР