Основателят на Tesla Motors е най-високоплатеният мениджър в американската автомобилна

...
Основателят на Tesla Motors е най-високоплатеният мениджър в американската автомобилна
Коментари Харесай

Илон Мъск заработил 3 800 000% повече, отколкото през 2015 г.

Основателят на Tesla Motors е най-високоплатеният управител в американската автомобилна промишленост през предходната година. Роденият в Южна Африка бизнесмен е спечелил $1.35 милиарда, макар че публично и обществено се отхвърли от заплатата си като общоприет шеф на компанията.

Според финансовите доклади на Tesla за 2016 година обаче Мъск е получил гигантската сума като обезщетения. Тя е с 3.8 млн. % (!) повече, в сравнение с е проработил през 2015-а в случай, че производителят на електрически автомобили регистрира загуба в размер на $900 млн. За сметка на това акциите на компанията нарастват, а броят на поръчките пораства.

От Tesla изясняват, че гигантската сума е точно от продажба на скъпи бумаги, които Мъск е получил през 2012 година, когато оглави компанията. Той обаче е можел да ги продаде единствено при реализиране на основни цели. Според съвета на шефовете той се е справил с поставените задания - в продажба са пуснати кросоувърът Model X и евтиният Model 3, а индустриалните мощности са разширени до перспективните 100 000 електрическия автомобил годишно.

Любители на сметките пресмятат, че в случай че бе постигнал заложените цели през 2012 година, Мъск би получил към $70 млн. За пет години обаче акциите на Tesla са поскъпнали неимоверно, откъдето се е натрупала и грамадната сума. Представител на компанията е декларирал, че шефът е трябвало да продаде скъпи бумаги за $593 млн. единствено с цел да може да заплати налозите върху възнаграждението си.

За съпоставяне най-добре платените мениджъри в автомобилната промишленост в Съединени американски щати през 2016 година са били шефът на TS Connective Томас Линч ($32.1 млн.) и някогашният началник на Ford Motor Co. Марк Фийлдс ($16 млн.).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР