Основателят на SpaceX Илон Мъск заяви, че няма да допусне

...
Основателят на SpaceX Илон Мъск заяви, че няма да допусне
Коментари Харесай

Илон Мъск: Няма да допуснем Трета световна война

Основателят на SpaceX Илон Мъск съобщи, че няма да допусне ескалация на спора в Украйна, която би могла да докара до Трета международна война. Едновременно с това той означи, че системата за сателитна връзка Starlink продължава да работи на фронтовата линия, предава.

Изявлението на милиардера пристигна в отговор на коментара на сенатор Скот Кели, някогашния астронавт от НАСА. Политикът прикани Мъск да възвърне цялостната функционалност на спътниците Starlink. По думите му отбраната против " геноцидното “ настъпление не е нападателна дарба. " Това е оцеляване. Невинни животи ще бъдат изгубени. Можете да помогнете. Благодаря ви ", написа Кели.

Мъск назова изказванията на Кели " пропагандни нелепости ", тъй като точно " Starlink " е гръбнакът на връзките на Украйна.

Ето какво написа той:

" Достатъчно образован сте, с цел да не поемате медийните и други пропагандни нелепости.

Starlink е гръбнакът на връзките на Украйна, изключително на фронта, където съвсем всяка друга опция за връзка с интернет е унищожена.

Но ние няма да допуснем ескалация на спора, която може да докара до Трета международна война “.

По-рано президентът на SpaceX Гуин Шотуел съобщи, че SpaceX е подхванала стъпки, с цел да попречи на украинската войска да употребява сателитната интернет услуга Starlink за ръководство на дронове в района по време на войната с Русия.

Ръководителят на Министерството на цифровото развиване на Украйна Михаил Федоров в изявление за РБК-Украйна сподели, че в този момент украинците няма проблеми с работата на терминалите Starlink.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР