Основателят на SpaceX Илън Мъск се захваща с поредния исторически

...
Основателят на SpaceX Илън Мъск се захваща с поредния исторически
Коментари Харесай

Новият проект на SpaceX

Основателят на SpaceX Илън Мъск се захваща с следващия исторически план.

Приходите от сателитния интернет са планувани за огромна задача до Марс. Още по тематиката
Какво друго по света: няколко любопитни хрумвания

Нов медикамент ще лекува грипа за ден; SpaceX пуска първи спътник от световна интернет мрежа
16 фев 2018
Космическият урок на Илън Мъск

Някои от по-важните тематики в новия брой на " Капитал "
9 фев 2018
Полетът на Falcon Heavy онлайн (обновена)

SpaceX изстреля най-мощната съществуваща галактическа ракета, приземи две от трите ядра от първата й степен и изпрати колата на Мъск оттатък орбитата на Марс.
7 фев 2018
2022: Една Одисея на Марс

" Бащата " на ракетите за многократна приложимост Илън Мъск възнамерява да създаде и космичен галактически транспортен съд единствено след пет години
6 окт 2017
Илън Мъск изпраща задача до Марс след пет години

SpaceX дава обещание и пътешестване до всяка точка на планетата в границите на половин час
29 сеп 2017 Космическата компания на милиардера визионер Илън Мъск SpaceX приготвя осъществяването на следващия си упорит и огромен проект, откакто изстреля сполучливо най-мощната ракета за многократна приложимост Falcon Heavy. Новият план Starlink планува поетапното изпращане в орбита на близо 12 хиляди спътника, които да обезпечат достъп до високоскоростен интернет във всички точки на света до 2024 година, написа Financial Times.

Поредната самодейност на бъдещето на Мъск се разграничава от останалите, защото към момента не са разкрити детайлности към нея, до момента в който медийното внимание и мненията на представители на SpaceX по отношение на последната задача бяха в пъти повече.

Поглед към бъдещето

По време на конференция на SpaceX с присъединяване на Илън Мъск във връзка изстрелването на Falcon Heavy преди седмица беше заложен въпрос за идния план, само че създателят на частната компания отговори, че това " не е по тематиката ".

От обществените документи на компанията излиза наяве, че тя възнамерява изстрелването на 4425 взаимосвързани спътника за интернет на сред 700 и 800 благи над повърхността на Земята и още 7500 в по-ниска орбита, което е доста повече от настоящия им брой. Мисията трябваше да стартира в неделя от авиобазата Vandenberg в Калифорния, само че беше отсрочена за 21 февруари. Тогава е планувано изстрелването на ракета, която ще изпрати испанския спътник Paz в орбита към Земята. Към нея ще са прикрепени и два прототипни информационни спътника Microsаt2-a и Microsаt2-b, като това е част от тестовия интервал на дълготрайната тактика.

Конкурентна среда

SpaceX е получила утвърждението за осъществяването на плана от съществени членове на Федералната комисия по връзки. Председателят на американския регулатор Аджит Пей разяснява, че сателитната технология ще обезпечи достъп до интернет на всички американци, без значение къде се намират. Пей добави, че това ще е първото утвърждение за американска компания за обезпечаването на интернет услуги в международен мащаб посредством нова генерация сателитни технологии. Лиценз до момента са получили OneWeb, Space Norway и канадската сателитна компания Telesat.

Космическата компания ще се конкурира в сектора и с други софтуерни колоси като Фейсбук, които също се стремят да обезпечат високоскоростен интернет. От SpaceX считат, че интернет пазарът ще се уголемява с бързи темпове и годишната му оценка ще доближава стотици милиарди $, защото от ден на ден консуматори се ориентират към онлайн услугите.

От своя страна Гугъл преди години разгласи желанията си да конкурира SpaceX в тази сфера, само че през 2015 година влага 1 милиарда $ в компанията на Мъск. От друга страна, съперникът на SpaceX – европейската компания OneWeb, получи съществено финансиране от Softbank. OneWeb е окуражена да стартира осъществяване на проекта си за даване на бърз интернет през идната година.

През 2015 година Мъск съобщи, че в случай че проектът за сателитния интернет (т.нар. Starlink) е сполучлив, приходите от него ще бъдат разпределени за основаването на град на Марс.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР