Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг стана третият в

...
Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг стана третият в
Коментари Харесай

Богатството на Марк Зукърбърг надхвърли 100 млрд. долара

Основателят на обществената мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг стана третият в света с лично богатство над 100 милиарда $ след стартирането на ново видеоприложение Instagram Reels – съперник на спорното китайско приложение TikTok, пишат международните медииС. Акциите на Фейсбук набъбнаха с над 6%, а Зукърбърг има 13% дял в компанията. Така, той става един от тримата най-богати в света, като споделя място до Джеф Безос и Бил Гейтс  

Зукърбърг и Джеф Безос – двамата най-известни софтуерни милиардери, в последно време са в центъра на вниманието, защото размерът и въздействието на техните компании и персоналните им благосъстояния не престават да нарастват.

Фейсбук, Amazon, Apple и Гугъл бяха измежду най-облагодетелстваните от блокирането и рестриктивните мерки, свързани с пандемията от ковид компании. Повсеместно налаганите карантини в цялостен свят  ускориха дигитализацията във всички сфери на живота - от онлайн извършване на покупки и работа до занимания и обществени контакти.

Личното благосъстояние на Зукърбърг е повишено от началото на тази година с 22 милиарда $, до момента в който това на Джеф Безос се е нараснало с над 75 милиарда $, съгласно организация „ Блумбърг ”. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР