Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е разяснил на

...
Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е разяснил на
Коментари Харесай

Зукърбърг обяснявал на висши мениджъри на Facebook как да работят в условия на война

Основателят на обществената мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг е разяснил на сътрудниците на своята компания, заемащи управителни постове, по какъв начин би трябвало да се работи " в условия на война " , заяви Wall Street Journal.

Сбирката се е провела през юни тази година и на събранието са участвали 50-те топ мениджъри на компанията. Зукърбърг е отбелязал, че в спокойно време ръководителите могат да не бързат с приемането на виновни решения и да изслушват мненията на всичките членове на съвета на шефовете.

В сегашния миг обаче Фейсбук се намира под мощен напън на вложители, законодатели и недоволни ползватели, по тази причина има нужда от решителни дейности. Зукърбърг в хода на срещата е призовал топ мениджърите да взимат по-бързо решения по отношение на растежа на броя на потребителите, както и с казуса за сигурност на обществената мрежа.

Ръководителят на корпорацията също по този начин е изразил разочарованието си от това по какъв начин Фейсбук е реагирал на множеството рецензии и обвинявания към компанията през 2018 година Новият метод е основал комплицирана обстановка в управлението и е довел до оставки на няколко основни служители, както и до различия сред Зукърбърг и основния изпълнителен шеф на Фейсбук Шерил Сандбърг. Wall Street Journal не прецизира кои чиновници са напуснали постовете си.

Мощен скандал към обществената мрежа избухна през месец март тази година, откакто The New York Times заяви, че Cambridge Analytica е съумяла да събере персонални данни от десетки милиони консуматори на Фейсбук, с цел да създаде логаритъм за анализиране на политическите желания на гласоподавателите.

През април Зукърбърг бе заставен да се яви на две чувания в американския Конгрес. Предприемачът увери американските законодатели, че занапред нататък обществените мрежи ще обработват по-внимателно персоналните данни на потребителите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР