Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж се яви пред британски

...
Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж се яви пред британски
Коментари Харесай

Джулиан Асандж се яви пред британски съд по делото за неговата екстрадиция

Основателят на уеб страницата Уикилийкс Джулиан Асандж се яви пред английски съд за разглеждане на делото за неговата екстрадиция, съобщи Асошиейтед прес.

Преди съвещанието Асандж подвигна предизвикателно пестник, с цел да поздрави последователите си, изпълнили галерията на Уестминстърския съд в Лондон. Той беше безпрепятствено избръснат и облечен със наследник пуловер и спортно яке. Асандж сподели за протокола името и датата си на раждане.

Бившият английски вътрешен министър Саджид Джавид подписа през юни предписание, позволяващо Асандж да бъде екстрадиран.

Разглеждането на делото всъщност ще стартира през февруари 2020 година, откакто арбитър Ванеса Барейсър отхвърли настояването на отбраната на Асандж делото да бъде отсрочено с три месеца, съобщи Ройтерс.

Асандж, който по време на последните процедурни съвещания на съда не се явяваше в залата, този път бе доставен от пандиза " Белмарш ". Той изглеждаше доста измършавял. По-рано отбраната на австралиеца твърдеше, че той има проблеми със здравето и страда от меланхолия, отбелязва ТАСС.

Пред постройката на съда се бяха събрали стотина последователи на Асандж, призоваващи английските управляващи да не го предават на Съединени американски щати, където създателят на Уикилийкс е застрашен от 175 години затвор за хакерска активност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американските управляващи упрекват австралиеца, че е влезнал в сговор с някогашния аналитик от военното разузнаване Челси Манинг за разтрошаване на ключова дума на компютърна мрежа на американското държавно управление. Очаква се делото да се проточи с месеци, като и двете страни могат да оспорят решението.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР