Основателят на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж беше прекалено болен, за

...
Основателят на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж беше прекалено болен, за
Коментари Харесай

Асандж е твърде болен, за да присъства на заседанието за екстрадицията си в САЩ

Основателят на уеб страницата "Уикилийкс " Джулиан Асандж беше прекомерно болен, с цел да участва на административно съвещание, оповестиха негови поддръжници, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция. Съдът удостовери, че процедурата по екстрадицията му в Съединени американски щати ще бъде отсрочена най-малко до септември.

Уестминстърският съд съобщи на малко съвещание по видеовръзка, че към момента търси уместно място, на което да продължи делото за изгонването на Асандж, което беше отсрочено предишния месец заради опасения за разпространяването на ковид.

Според "Уикилийкс " това, че към момента не може да се дефинира място за разглеждане на поисканата екстрадиция на Асандж, прави още по-сериозни "забавянето, нередностите и неналичието на обективен развой " по делото за Асандж, който се намира в лондонския затвор Белмарш. Американското министерство на правораздаването предяви против 48-годишния основател на "Уикилийкс " три обвинявания, свързани със съзаклятие с някогашния анализатор от американското военно разузнаване Челси Манинг за публикуването на огромно количество поверителна информация през 2010 година, напомня ДПА. Неправителствената организация "Бриджис фор медиа фрийдъм " съобщи, че има заплаха Асандж да бъде подложен на "безпрецедентно правосъдно гонене по американския закон за шпионажа за журналистическа активност ".

Британски съд ще прегледа молбата за екстрадиция на Джулиан Асандж през септември

Партньорката на Асандж Стела Морис заяви в Туитър, че той е бил прекомерно болен, с цел да участва на съвещанието по видеовръзка и лекарят му е предложил да го пропусне.

Ребека Винсънт от организацията "Репортери без граници " съобщи, че Асандж има здравословни проблеми и е изложен на сериозен риск да бъде инфектиран с ковид в пандиза Белмарш. "Това е още една причина да бъде освободен неотложно ", акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР