Основателят на руската частна военна компания Вагнер изглежда се е

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер изглежда се е
Коментари Харесай

Пригожин заяви, че Вагнер ще продължи военните си операции след обещание да получи боеприпаси

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " наподобява се е отказал от заканата си да изтегли своите сили от Бахмут в Източна Украйна, откакто през нощта е получил заричане, че ще му бъдат доставени всички въоръжения, нужни за завладяването на разрушения град, съобщи Ройтерс.

В петък Евгений Пригожин разгласи, че неговите бойци, които са отпред на продължаващата месеци наред атака против Бахмут, ще се отдръпват от позициите си, защото съгласно него хората му са били лишени от муниции и вследствие на това са претърпели " безполезни и неоправдани " загуби.

Пригожин, който нееднократно обществено е изразявал персоналната си злост към съветския министър на защита Сергей Шойгу и висшия команден състав на армията поради метода, по който водят войната в Украйна, съобщи, че длъжностни лица в Москва, подтиквани от " дребнава ревнивост ", задържат значими доставки за хората му.

Въпреки това в днешния си пост в " Телеграм " Пригожин съобщи: " През нощта получихме бойна заповед, за първи път от цялото това време ".

" Обещано ни е да ни бъдат дадени толкоз муниции и оръжие, колкото са ни нужни, с цел да продължим да се сражаваме... на фланга ще бъде ситуирано всичко, което е належащо, с цел да не бъдем отрязани от врага ", заяви той.

Битката за Бахмут, обсъждана от Москва като насочна точка към други градове в украинския район Донбас, който още не е под съветски надзор, е най-интензивната във войната, като в продължение на месеци лиши живота на хиляди хора и от двете страни на спора, отбелязва Ройтерс.

През последните седмици украинските войски бяха изтласкани обратно, само че съумяха въпреки всичко да се задържат в града, с цел да нанесат допустимо най-вече загуби на съветските сили преди плануваната от Киев контраатака против нахлуващите войски на Москва по 1000-километровата фронтова линия.

Пригожин също по този начин заяви, че министерството на защитата на Русия е назначило военачалник Сергей Суровикин да работи дружно с " Вагнер " в сраженията към Бахмут. " Това е единственият човек с сан на армейски военачалник, който знае по какъв начин да поведе бойните дейности ", добави той.

Суровикин бе отпред на съветската военна акция в Украйна в продължение на няколко месеца, преди общото оперативно командване да бъде поверено на началника на генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР