Основателят на Rimac Automobili- Мате Римак, публикува интересно видео на фирмения канал

...
Основателят на Rimac Automobili- Мате Римак,
публикува интересно видео на фирмения
канал
Коментари Харесай

Rimac C_Two: Най-бързо ускоряващата серийна кола в света

Основателят на Rimac Automobili- Мате Римак, публикува забавно видео на фирмения канал на компанията в YouTube, благодарение на което образно виждаме, че новият електрически хиперавтомобил на компанията- Rimac C_Two, има всичко необходимо, с цел да се трансформира в най-бързо ускоряващата серийна кола в света.

Във видеото Римак разяснява, че използваният по време на изпитанието прототипен представител на модела Rimac C_Two, финалното име на който към момента не е анонсирано, е стеснен като динамични параметри на 85%-90%, а цялостният капацитет на колата ще бъде доближат през следващата седмица.

Бъдещите динамични, а и скоростни параметри, на Rimac C_Two наподобяват наистина впечатляващи даже на фона на този скромен като организация тест- на мръсен асфалт, с композиция с неоптимални като състав гуми и във към момента недовършен тип.

Зад кормилото на своето създание, Римак коментира, че сега най-бързата серийна кола на четвърт миля е Bugatti Chiron с показание от 9.4 секунди. Броени секунди по-късно показанията на измервателната техника демонстрират 8.95 секунди за четвърт миля с последна скорост от малко под 250 км/ч.

При следващ опит, времето е 8.94 секунди, а скоростта на придвижване е 249.7 км/ч. Ускорението от 0 до 96 км/ч е 2.33 секунди, а достигната пикова мощ на задвижващата система е съвсем 1800 конски сили

За да се придобие още малко по-добра представа за капацитета на Rimac C_Two, от компанията изправят своята кола срещу Porsche Taycan Turbo S (761 к.с.) и резултатът е повече от впечатляващ.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР