Основателят на платформата Alibaba Джак Ма ще напусне борда на

...
Основателят на платформата Alibaba Джак Ма ще напусне борда на
Коментари Харесай

Джак Ма напуска борда на SoftBank

Основателят на платформата Alibaba Джак Ма ще напусне борда на японския конгломерат SoftBank, заяви Ройтерс.

Ма, който се отдръпна като изпълнителен ръководител на Alibaba през септември, се отдръпва от още една бизнес роля, с цел да се концентрира върху филантропията.

SoftBank ще предложи три нови назначения на борда, в това число основния финансов шеф на групата Йошимото Гото на годишното си общо заседание на 25 юни. Броят на членовете на борда ще се усили до 13.

В същото време холдинговата група на SoftBank регистрира рекордните оперативни загуби от 1,4 трилиона йени (13 милиарда долара) през финансовата година април-март, откакто нейния Vision Fund, който е на стойност от $100 милиарда, се разпадна.

Катастрофалният резултат на софтуерния и телекомуникационния конгломерат е довел до загуба на 1,9 трилиона йени във фонда, спрямо облага от 2 трилиона йени за същия интервал година по-рано.

SoftBank записа 7,5 милиарда $ загуба от други вложения, които приписва основно на икономическия потрес, породен от пандемията. 

Групата е принудена да заложи продажба или монетизация на активи от 41 милиарда $, частично да финансира назад изкупуване на 2,5 трилиона йени, с цел да поддържа цената на акциите си. До края на април тя е изразходвала 250 милиарда йени за покупка на акции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР