Основателят на организацията Уикилийкс Джулиан Асандж няма да бъде предаден

...
Основателят на организацията Уикилийкс Джулиан Асандж няма да бъде предаден
Коментари Харесай

Лондон: Асандж няма да бъде екстрадиран в страна, прилагаща смъртно наказание

Основателят на организацията " Уикилийкс " Джулиан Асандж няма да бъде предаден на страна, в която се ползва смъртно наказване. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Англия Алан Дънкан на конференция след среща в Кито с външния министър на Еквадор Хосе Валенсия, съобщи ТАСС. Той добави, че Англия и Еквадор са се договорили за това.

" Уикилийкс " разгласява секретна информация за активността на редица държавни управления, включително на Съединени американски щати. Асандж изиска през 2012 година леговище в посолството на Еквадор в Лондон и прекара там съвсем 7 години. През април Еквадор отхвърли да му дава повече леговище, след което Асандж бе задържан за отсъствие в лондонски съд и на съображение искане за екстрадиция, отправено от Вашингтон към английските управляващи през 2018 г, напомня Българска телеграфна агенция.

Лондонски съд го осъди на 50 седмици отнемане от независимост за нарушение на изискванията на освобождението му под гаранция. Разглежда се и въпросът за изгонването му в Съединени американски щати, където са му предявени обвинявания в хакерска активност, за които може да бъде наказан на до 175 години затвор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР