Основателят на нискотарифната европейска авиокомпания EasyJet е свикал събрание на

...
Основателят на нискотарифната европейска авиокомпания EasyJet е свикал събрание на
Коментари Харесай

Основателят на EasyJet иска да махне шефовете на авиокомпанията заради сделка за $5,6 милиарда

Основателят на нискотарифната европейска самолетна компания EasyJet е свикал заседание на акционерите на компанията, с цел да в профил един от шефовете ѝ, а по-късно да отстрани един по един членовете на борда поради договорка за над 4,5 милиарда паунда или 5,6 милиарда $.

Най-големият акционер в EasyJet - Стелиос Хаджи-Йоану, който има дял от 34% от сдружението, е изпратил писмо за съвещанието в сряда, за на него да бъде отхвърлен Андреас Биервирт. Последният е член на борда на шефовете от 2014 година, написа Bloomberg.

Причината за отстраняването му е договорка за закупуването на над 100 нови самолета Airbus SE. Предприемачът Хаджи-Йоану е бил срещу нея на фона на рецесията, в която се намира авиоиндустрията поради епидемията от ковид.

" Бордът е фокусиран върху оправянето с невижданите провокации пред самолетната компания и целия бранш ", показва той в писмото си.

От своя страна от борда на компанията са показали в известие до фондовата борса, че " обмислят наличието на писмото и спомагателни изказвания ще бъдат направени съгласно обстановката ".

Според източници на Bloomberg от EasyJet обмислят поемането на нов дълг за да се оправят в затрудненото състояние, в което се намират и което беше причина компанията да " приземи " самолетите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР