Основателят на Microsoft и един от най-богатите хора в света

...
Основателят на Microsoft и един от най-богатите хора в света
Коментари Харесай

Бил Гейтс сподели кои са 5-те му любими книги за 2018 г.

Основателят на Microsoft и един от най-богатите хора в света Бил Гейтс обожава да чете. Прочита най-малко по 50 книги на година и по традиция през декември разгласява в блога си петте, които са го впечатлили най-вече. 2018 година не е изключение. Ето кои са обичаните четива на Гейтс за последните дванадесет месеца.

Тара Уестовър - " Educated "

Авторката разказва детството си като най-малкото от седем деца в мормонско семейство в щата Айдахо. Бащата има вяра, че би трябвало да изолира децата си от обществото, в това число от здравната и просветителна системи, по тази причина Тара стъпва в класна стая за първи път чак на 17 години. Биографията ѝ се трансформира в бестселър.

Пол Шаре - " Army of None "

Шаре е специалист по сигурността от Пентагона и някогашен рейнджър от американската войска. Разказва какво би станало, в случай че се даде самостоятелност на оръжията, както се прави при колите да вземем за пример, и какво би се случило, в случай че изкуственият разсъдък стартира да се употребява при войни.

Джон Керироу - " Bad Blood "

Репортер, който проверява абсурда към компанията за новаторски кръвни проучвания Theranos , възхода и падението ѝ. Гейтс споделя, че книгата е толкоз увлекателно написана, че не е могъл да я остави, до момента в който не прочете цялата.

Ювал Ноа Харари - " 21 Lessons for the 21st Century "

Историкът и публицист Харари има няколко доста известни книги ( " Сапиенс " например), на които Гейтс е обожател. Тази обаче не споделя за предишното, а за бъдещето.

Анди Пудикомб - " The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness "

Гейтс и брачната половинка му Мелинда обичат да медитират. " Както има извършения за тялото, по този начин това е упражнение за мозъка ", споделя той. Авторът е някогашен будистки духовник, които дава скъпи препоръки по тематиката.

Вижте тази обява в Instagram.
I love giving—and getting!—books during the holidays. If you’re looking for ideas, here are five books I loved in 2018. #bookstagram

Публикация, споделена от Bill Gates (@thisisbillgates) на Дек 3, 2018 в 10:05 PST

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР