Основателят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че човечеството може да

...
Основателят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че човечеството може да
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Има 50% шанс през следващите 20 години да се появи нова пандемия

Основателят на Microsoft Бил Гейтс има вяра, че човечеството може да чака с 50 % възможност нова пандемия през идващите 20 години. Той изрази това мнение в изявление, оповестено в неделя за испанския вестник El Diario, представено от БГНЕС.

" Може да пристигна от вирус, който към този момент знаем. Може да е тип грип, друг вид ковид ", сподели той. " И това най-малко ще ни разреши да имаме известни знания по какъв начин да се лекуваме доста бързо и ваксина.

" Но може да е нещо друго ", добави американският бизнесмен. " Това може да е основан от индивида вирус, биотерорист, който го е създал и съзнателно го е популяризирал. Това е доста заплашителен сюжет, тъй като биха могли да се опитат да го разпространят на разнообразни места в това време. Или може да е нещо, което идва от естествения свят. Човешката популация нараства и ние нахлуваме в нови екосистеми. Ето за какво изчислих, че има 50% късмет през идващите 20 години да имаме естествено зараждаща пандемия като последица от изменението на климата “, разясни Гейтс.

За да се битка против пандемиите, предприемачът предлага основаването на " екип за световен епидемиологичен отговор и готовност “, който той съпоставя с пожарникарите. " Това, което предлагам, ще изисква 25% нарастване на бюджета на Световната здравна организация и с това ще имаме екип от към 3000 души с разнообразни профили “, добави Гейтс. Той не има вяра, че епидемията от маймунска шарка ще се трансформира в огромна нова пандемия
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР