Основателят на Microsoft Бил Гейтс напуска престижния университет Харвард през

...
Основателят на Microsoft Бил Гейтс напуска престижния университет Харвард през
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Съжалявам, че като студент не купонясвах повече

Основателят на Microsoft Бил Гейтс напуща влиятелния университет " Харвард " през 1975 година, с цел да се концентрира върху основаването на компанията. Не това обаче е най-голямото му страдание от студентските години.

В четвъртък милиардерът бе на среща с младежи от образователното заведение и отговори на техни въпроси. Един от тях бе дали съжалява за нещо, което е правил или не е правил в " Харвард ".

" Изпуснах доста. Никога не отидох на футболен или баскетболен мач. И не вървях на задоволително купони ", отговори Гейтс.

Той добави, че му се желае да е бил " по-социален ".

" Дори нямаше да знам за събиранията, в случай че Стив Балмър (приятел на Гейтс от младежките години и някогашен изпълнителен шеф на Microsoft - бел.ред) не беше решил да ме заведе на няколко и да ме запознае с алкохола ", описа още богаташът.

" Съжалявам, че не опознах повече хора. Бях прекомерно концентриран в уроците и в това да съм добър в тях. Е, въпреки всичко най-после за мен нещата се подредиха ", приключи той.

В момента Бил Гейтс е втори в класацията на най-богатите хора на света със положение към 90 милиарда $. Първото място е за изпълнителния шеф на Amazon Джеф Безос с над 120 милиарда $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР