Основателят на Майкрософт Бил Гейтс обвини Фейсбук и други социални

...
Основателят на Майкрософт Бил Гейтс обвини Фейсбук и други социални
Коментари Харесай

Бил Гейтс обвини Фейсбук за бързото разпространение на коронавируса в САЩ

Основателят на „ Майкрософт ” Бил Гейтс упрекна Facebook и други обществени медии за бързото разпространяване на епидемията от ковид в Съединени американски щати заради дезинформация.

„ Какво нововъведение видяхме? За страдание, цифровите устройства и платформи евентуално са съдействали за разпространяването на това, което смятам за луди хрумвания “, съобщи Гейтс в уеб страница за осведомителни нововъведения, основан в Съединени американски щати. Той добави, че обществените мрежи биха могли да бъдат по-полезни за справяне с разнообразни рецесии, в случай че бяха обезпечили шерването на повече точни и достоверни вести.

— BGR.com (@BGR)

Гейтс сподели, че дезинформацията е убедила по-голямата част от популацията, че някои ограничения против COVID-19, в това число носенето на маски и общественото разграничаване, не са нужни.

— Matt Navarra (@MattNavarra)

От началото на епидемията от ковид доста платформи популяризират разнообразни теории на конспирацията, свързани с ковид. Например, от началото на епидемията се твърди, че новите кули за безжична информационна технология (5G) от пето потомство ще допринесат за пандемията, защото 5G отслабва имунната система на хората.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР