Основателят на Кракра 1919“: Родители звънят и ме питат –

...
Основателят на Кракра 1919“: Родители звънят и ме питат –
Коментари Харесай

Аматьори и „фантоми“ захапаха Любо Пенев

Основателят на „ Кракра 1919 “: Родители звънят и ме питат – " ние съществуваме ли ".

7 представители на аматьорския футбол в България оповестиха, че са извънредно афектирани от отношението на Любослав Пенев към тях по време на Осмия конгрес на БФС. „ Той даже нямаше платформа, както е редно при избори. Единствената му теза през цялото време до края беше: „ Онези крадат, по тази причина изберете мен. “ А по време на конгреса се обърна към нас с думите: „ Вие не сте никакви футболни хора, вие не сте никакви делегати. “ Обединени към тези думи бяха президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, Иван Нарлев от „ Айдемир “ (Силистра), Йордан Михайлов от „ Чико-Бунара “ (Бяга), Вихър Данчев от „ Академик “ (София), Дочко Дочев от „ Левски “ (Левски), Емил Алексиев от „ Въстаник “ (Войнеговци) и Румен Андонов от „ Кракра 1919 “ (Перник).

„ Отношението у беше цялостна насмешка. Повечето ръководители сме към този момент достолепни хора – дали сме целия си живот на футбола – и като играчи, а по-късно и като хора, които оказват помощ децата и младежите по нашите си райони да се занимават с футбол. Всеки знае какво е дал, за другото да не приказваме, само че здравето сме си дали. И внезапно – вие сте никои. Уважавам Любо Пенев като футболист, само че след тези му думи огорчението е огромно “, съобщи Иван Нарлев, президент на аматьорския „ Айдемир “ (Силистра).

Някои от присъстващите ходили на предизборна среща с екипа на Любо Пенев по места, само че в много райони такива нямало. Както нямало и покана за излагане на платформа в Силистра.

„ Абсурдни са изказванията, че ние сме били сплашвани, с цел да гласуваме за Борислав Михайлов “, съобщи Йордан Михайлов от „ Чико-Бунара “ (Бяга). „ И тъй като по този начин нареченият неизвестен пратеник, който говореше тези неща, е от нашия пазарджишки регион, ще кажа единствено, че въпросният човек е кмет на село от ръководеща сега партия. Не може да приказва намерено и превантивно, в случай че има в действителност нещо? Или търси нещо друго след това – вие преценете “, добави Йордан Михайлов.

На сбирката участва и създателят на футболен клуб „ Кракра 1919 “ (Перник). Това бе един от трите клуба, оповестени за фантоми. А тезата на Любо Пенев бе излъчена в предаване на сътрудниците от „ Господари на ефира “.

" Клуба „ Кракра 1919 “ го сътворих през 2004 година Аз съм някогашен футболист на „ Миньор “ (Перник), 14 години съм играл професионален футбол. 7 години и половина съм бил капитан на „ Миньор “. Да, не съм имал качествата, с цел да бъда състезател като Любо Пенев, само че и аз съм бил дълготраен футболист. Хората в нашия град ме познават. Сега ми е обидно, че трудът ми все едно не съществува. След като излъчиха репортажа по „ Господари на ефира “, родители на деца, които упражняват при мен, започнаха да звънят обезпокоени и да ме питат: „ Ние фантоми ли сме? “, описа Румен Андонов, създател на „ Кракра 1919 “.

" Развивахме детско-юношеската школа и и до сезон 2014/2015 си играехме в шампионатите. След това финансовата рецесия се отрази. Дотогава се справях, хора помагаха, само че към този момент не ставаше. Знаете по какъв начин е в по-малките градове – страдаме от обезлюдяване. И в нашия град- няма към този момент заводи, хората се изнасят да работят в София. Наложи се момчетата от моята школа да ги пратя в „ Миньор “. Аз останах с най-малката възраст – играем „ Футбол 7 “. Но клубът не е прекратявал активност “, съобщи Румен Андонов.

На въпрос законен ли е да гласоподава клубът му при тези условия, шефът на Аматьорската лига Румен Вълков отговори изрично „ да “.

Попитан дали обстановката с другите два клуба, оповестени за фантоми - „ Миньор 1919 “, където работи Иво Славчев, и „ Рудничар “ (Бела Вода), е сходна, Румен Андонов отговори: „ За „ Миньор 1919 “ доколкото знам е сходна. За „ Рудничар “ не съм осведомен.

Дочко Дочев от „ Левски “ (Левски) прикани шампионатите за „ Футбол 5 “, „ Футбол 7 “ и „ Футбол 9 “ да не се прекъсват - за тимове от по-малки общини да се вършат взаимни отстъпки и да се разрешава на тимовете им да играят, защото по този начин се резервират и футболисти и клубове. Той даде образец с Червен бряг, Павликени, Трявна, Дряново, където след 8-и клас огромна част от децата избират да продължат образованието си в по-големи градове, и тези дребни общини остават с малко деца.

„ Смешно е да се приказва за операции на този конгрес на БФС. Резултатът споделя всичко: 463 гласа за Борислав Михайлов, 36 за Любослав Пенев и 5 другарски клуба, дали своят вот за Ивайло Дражев. Любо Пенев по този начин и не изложи платформа, а единствено раздаваше прилагателни „ крадци и бандити “, сподели Вихър Данчев от „ Академик “ (София). /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР