Основателят на китайския технологичен гигант Huawei обеща да затвори компанията,

...
Основателят на китайския технологичен гигант Huawei обеща да затвори компанията,
Коментари Харесай

Huawei е готов да сключи антишпионски споразумения с всички страни

Основателят на китайския софтуерен колос Huawei даде обещание да затвори компанията, в случай че някой го принуди да вгражда задни порти в своето съоръжение.

Китайският производител Huawei е подготвен да подписа изключващи какъвто и да да било шпионаж съглашения с държавните управления на страните, които разрешат на компанията да взе участие и построяването на 5G мобилните мрежи. Това заяви този вторник ръководителят на софтуерния колос Лян Хуа.

„Ние сме подготвени да подпишем съглашения за недопускане на шпионаж с държавните управления на другите страни, в това число и с Англия и да предоставим съоръжение, съответстващо на новия стандарт ‘без шпионаж, без задни врати`“ – съобщи Лян по време на конференция в Лондон.

А наскоро създателят на китайския телекомуникационен колос, милиардерът Жън Чжънфей даде обещание да закрие компанията, в случай че някои стартира да принуждава Huawei да вгражда задни порти в своята техника.

Едва ли това заричане ще повлияе на позицията на Съединени американски щати, която приканва другите страни да се откажат от оборудването на Huawei, тъй като има заплаха от шпионаж от страна на китайското държавно управление. Според Reuters, чака се американският президент Доналд Тръмп да подпише декрет, забраняващ на американските производители да употребяват съоръжение, което е опасност за националната сигурност. Указът очевидно ще важи и за Huawei.

Властите на Англия обмислят отсрочване на разгръщането на 5G мрежата в страната, в случай че бъдат наложени ограничавания в потреблението техниката на Huawei.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР