Основателят на китайската компания Хуауей Жън Чжънфей заяви, че рано

...
Основателят на китайската компания Хуауей Жън Чжънфей заяви, че рано
Коментари Харесай

Основателят на "Хуауей" предрече "конфликт със САЩ"

Основателят на китайската компания " Хуауей " Жън Чжънфей съобщи, че " рано или късно ще има спор " със Съединените щати в напъните за международно превъзходство, предадоха " Ройтерс " и " Гардиън ".

Пред китайски медии Жън разяснява решението на американския президент Доналд Тръмп да разгласи изключително състояние в телекомуникациите. След него колосът в телекомуникационното съоръжение " Хуауей " бе подложен в " черния лист " за работа на американски компании, а малко по-късно " Google " разгласи, че стопира обновяването на " Андроид " за телефоните на китайския производител и достъпа на бъдещи устройства на основни услуги.

Съединени американски щати " подценяват " силата на компанията, която " безусловно няма да бъде наранена. По отношение на 5G (пето потомство - бел. ред.) технологии другите не биха могли да настигнат " Хуауей " в идващите две или три години, " продължи Жън.

" На върха на света "

" Ние и фамилиите ни направихме всеотдайност поради идеала да сме на върха на света. За да го достигнем, рано или късно ще има спор със Съединени американски щати, " добави създателят, представен от китайската телевизия CCTV.

Вчера американското държавно управление смекчи за 90 дни (до 19 август 2019 г.) огранчиенията, наложени на " Хуауей ", като сътвори краткотраен общ лиценз, допускащ на компанията да дава актуализации на софтуера на съществуващите мобилни устройства. Целта е да се помогне на досегашните клиенти. Вашингтонският юрист Кевин Улф счита, че друга грижа на американската администрация е да се избегнат краткотрайни сривове в мрежата за трети страни, които употребяват съоръжение или системи на " Хуауей ".

Според създателя Жън обаче това решение " няма огромно значение " за китайската компания и тя е " подготвена да се оправи със възбраната " на Съединени американски щати. По думите му " Хуауей " може да прави чипове " толкоз добре, колкото и американските компании ". Досега специалисти са поставяли под въпрос изказванието, защото китайският колос е мощно подвластен от доставки на американски производители като " Куалком ". По думите на Жън компанията обаче и в този момент сама създава половината си чипове. " Не можем да бъдем изолирани от света. Можем да вършим същите чипове като американските чипове. "

 Основателят на
© Associated Press

Основателят на " Хуауей " Жън Чжънфей.

Битката за 5G

Американските служби настояват, че " Хуауей " могат да работят в интерес на китайската страна поради връзки с Народноосвободителната войска и разузнаването на страната - нещо, което компанията отхвърля. Много анализатори виждат в дейностите на Съединени американски щати детайл от битката за превъзходство сред Вашингтон и Пекин в построяването на мобилните мрежи от последващо потомство, за които се счита, че ще преобразят международната стопанска система. Съединени американски щати оказват напън и върху европейските сътрудници да се откажат от " Хуауей " - стъпка, от която те се въздържат.

Технологичното издание The Verge писа нощес, че двуцифреният напредък, с който компанията стартира 2019 година, може да отстъпи на злополука в бизнеса с мобилни устройства и следва да се види дали решението на " Google ", към този момент влияещо на пазара на смарт телефони, ще е и " моментът с най-сериозни последици в историята на " Андроид " ".

" Хуауей " упорства, че личната операционна система, която е създала - " План Б ", който нейни представители настояват, че съществува от дълго време - ще може да компенсира разрива с " Андроид ". Снощи " Хуауей сентрал ", профилиран уебсайт за вести за китайската компания, заяви, че системата ще се споделя " Хунмън " (Hongmeng), само че не даде детайлности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР