Основателят на Huawei Technologies Рен Женгфей е готов да сподели

...
Основателят на Huawei Technologies Рен Женгфей е готов да сподели
Коментари Харесай

Huawei иска да продава 5G технология на западни купувачи

Основателят на Huawei Technologies Рен Женгфей е подготвен да показа 5G технология с евентуални западни клиенти. Главният изпълнителен шеф на китайския софтуерен колос Женгфей съобщи в изявление, че е подготвен да даде на тези клиенти непрекъснат достъп до наличните патенти, лицензи, код, механически чертежи и ноу-хау на Huawei против еднократна такса, съобщи South China Morning Post.

На купувача ще бъде позволено да трансформира изходния код, което значи, че нито Huawei, нито китайското държавно управление ще имат надзор върху телекомуникационната инфраструктура, построена благодарение на съоръжение, създадено от новата компания. Huawei също по този начин ще може свободно да развива своите технологии във всяка посока по свое убеждение. Заявената цел на Женгфей е да сътвори 5G съперник на Huawei, който ще резервира съществуващите си контракти и ще продължи да продава личния си пакет 5G услуги. Според него това би помогнало за поддържане на конкуренцията, до момента в който мнозина специалисти на Запад са обезпокоени от вероятността китайската компания да доставя съоръжение за преобладаваща част от новите мобилни мрежи в света.

"Балансираното систематизиране на ползите способства за оцеляването на Huawei ", акцентира Рен Женгфей. Huawei, най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света, се сблъсква с трудности в няколко развити страни, защото китайските софтуерни компании деликатно следят Вашингтон, а Съединени американски щати ги подозират по отношение на китайското държавно управление и се притесняват, че Пекин може да бъде употребен за прикрит шпионаж. През миналото десетилетие, Huawei е вложила общо 4 милиарда $ в 5G, трансформирайки се в водач в 5G чиповете, артикули и мрежи. Според прогнози на китайският софтуерен колос, през 2035 г, технологията се чака да генерира 12.3 трилиона $ в световно икономическо произвеждане, а 80% от приходите на операторите ще са свързани с 5G.

През май Министерството на търговията на Съединени американски щати реши да включи Huawei и неговите юридически лица в черен лист, ограничавайки опцията им да купуват услуги и съставни елементи от американски компании. Въпреки това американските управляващи предоставиха на фирмите краткотрайно позволение за съдействие с Huawei, което изтече на 19 август. Миналият месец американският търговски секретар Уилбър Рос съобщи в изявление за Fox Business, че американските компании ще получат лицензи за продължение на съдействието с Huawei за още 90 дни. Новото възобновяване на лиценза ще разреши на американските компании да работят с Huawei до 19 ноември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР