Основателят на Huawei Рен Женгфей съобщи в интервю за BBC,

...
Основателят на Huawei Рен Женгфей съобщи в интервю за BBC,
Коментари Харесай

Huawei: Америка няма да ни съкруши

Основателят на Huawei Рен Женгфей заяви в изявление за BBC, че карцерът на неговата щерка в Канада, която е финансов шеф на компанията, е политически стимулирана постъпка. Менг Ванчжоу бе арестувана в Канада през месец декември предходната година по обвиняване в нарушение на комерсиалните наказания на Съединени американски щати против Иран. Това е първото изявление на създателя на Huawei за задгранична медия.

Американският съд предяви и други обвинявания против бащата и дъщерята на компанията, в това число за пране на пари и кражбата на търговски секрети. Към сегашен ден Менг е в Канада и чака изгонване в Съединени американски щати.

По-конкретно, Ванчжоу Менг е упрекната от министерството на правораздаването на Съединени американски щати в това, че е разрешила на SkyCom – неофициална дъщерна компания на Huawei, да прави бизнес в Иран. Според обвиняването, точно тя е одобрила нарушаването на американските наказания и е заблудила американските финансови институции. Тези обвинявания в шикалкавене могат да доведат до присъда до 30 години затвор. Всичко това може мощно да задълбочи комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Рен Женгфей разкритикува Съединени американски щати: „Аз съм изрично срещу това, което направи Съединени американски щати. Подобни политически стимулирани актове са неприемливи. Съединени американски щати обича да постанова наказания на другите страни. При възникването на какъвто и да било проблем, Съединени американски щати употребява точно тези прекомерно нападателни способи. Ние сме срещу това. Ние поемаме по нов път и ще представим всичко належащо, с цел да убедим съда, че нямаме никаква вина„.

Женгфей отхвърли всички обвинявания против софтуерния колос. Той непосредствено съобщи, че Съединени американски щати не може да унищожи компанията. Той призна, че вероятно Huawei ще загуби прочут брой клиенти и това ще се отрази на финансовото положение на Huawei, само че е убеден, че компанията ще преживее тези компликации.

Светът няма да ни остави, нито не помни, тъй като в софтуерно отношение ние сме по-развити. Дори и Съединени американски щати да успее да убеди другите страни краткотрайно да не работят с нас, в случай че би трябвало, малко ще понижим мащабите. Съединени американски щати няма да ни съкруши: тези офанзиви единствено ни принуждават да подобряваме нашите артикули и услуги„.

В същото време Съединени американски щати уговаря другите страни да не употребяват технологиите на Huawei в своите 5G инфраструктури. Организирани бяха редица срещи с другарски настроените страни, в които Съединени американски щати убеждава държавните управления, че потреблението на 5G технологиите на Huawei е сериозен риск, тъй като държавното управление на Китай може да принуди компанията да събира и подава сензитивна информация.

Но преди седмица Huawei излезе с контра теза, че Съединени американски щати прави това, тъй като с неговото съоръжение американските служби няма да могат да шпионират и подслушват потребителите, бизнеса и държавните структури.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР