Основателят на Хуауей Рен Женгфей се отнася снизходително към опитите

...
Основателят на Хуауей Рен Женгфей се отнася снизходително към опитите
Коментари Харесай

Битката Хуауей-САЩ: Технологичният гигант с крачка напред


Основателят на Хуауей Рен Женгфей се отнася снизходително към опитите на Съединени американски щати да блокират световните упоритости на компанията му, заявявайки, че Съединени американски щати подценяват силата на телекомуникационния колос.Рен беседва с китайски медии дни, откакто президентът Доналд Тръмп издаде заповеди, ориентирани към прекъсване на бизнеса на Хуауей в Съединените щати.

“Настоящата процедура на американските политици подценява нашата сила”, сподели Рен представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

“5G мрежата на Хуауей безусловно няма да бъде наранена. По отношение на 5G технологиите, другите няма да могат да се изравнят с Хуауей за две или три години”, сподели той.

Миналата седмица Тръмп разгласи “национално изключително положение”, което го упълномощава да включи в листата компании, които се възприемат като “неприемлив риск за националната сигурност на Съединените щати” – ход, който съгласно анализаторите е ориентиран непосредствено против Хуауей.

В същото време Министерството на търговията на Съединени американски щати разгласи ефикасна възбрана на американските компании, които продават или трансферират американската технология на Хуауей.

Американският интернет колос Google, чиято мобилна операционна система Андроид управлява множеството смарт телефони в света, съобщи тази седмица, че стартира съкращаване на връзките с Хуауей в светлината на възбраната. Този ход може да има трагични последствия за потребителите на смарт телефони Хуауей, защото телекомуникационният колос към този момент няма да има достъп до патентованите услуги на Google – които включват приложенията Gmail и Гугъл Maps.

Но Министерството на търговията през днешния ден издаде 90-дневна анулация на възбраната за трансфер на технологии, като позволи краткотрайни лицензи. Рен подцени решението казвайки, че половината от чиповете, употребявани в оборудването на компанията, идват от Съединени американски щати, а другата половина – от самата страна и компанията „ не може да бъде изолирана “ от света.

„ Американският 90-дневен краткотраен лиценз няма доста въздействие върху нас, ние сме подготвени “, сподели Рен.

“Можем също да създадем същите чипове като американските чипове, само че това не значи, че няма да ги купуваме”, сподели той.

По-късно Рен съобщи, че компанията му разисква с Google по какъв начин да се оправи със възбраната на Съединени американски щати компании да продават или трансферират американска технология на Хуауей.

Google е „ доста виновна компания “, съобщи Рен и двете страни „ разискват по какъв начин да основат проект за реакция “.

Но анализаторите настояват, че възбраната заплашва оцеляването на компанията, защото тя мощно разчита на американски съставни елементи.

Конфронтацията с Хуауей се развива от години, защото компанията бележи голямо преимущество пред съперниците в мобилната технология от последващо потомство 5G.

Американското разузнаване има вяра, че Хуауей е подкрепена от китайските военни и че оборудването й може да даде на пекинските разследващи служби малка врата към информационните мрежи на съперничещите страни. Поради тази причина Вашингтон принуди най-близките си съдружници да отхвърлят технологията на Хуауей, което е съществено предизвикателство, поради дребното други възможности за 5G.

Битката с Хуауей способства за напрежението в комерсиалната война, която ескалира сред двете най-хубави стопански системи в света, като и двете страни си размениха внезапно повишение на митата след провалените договаряния.

“Ние пожертвахме себе си и фамилиите си, тъй като имаме цел. За да застанем на върха на света, рано или късно трябваше да има спорове със САЩ”, сподели Рен.

Запитан какъв брой време за Хуауей могат да продължат сложните времена, Рен сподели: “Може би би трябвало да попитате Тръмп по този въпрос, не мен.”

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР