Основателят на фейсбук смята, че бъдещето на света е в

...
Основателят на фейсбук смята, че бъдещето на света е в
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг: Бъдещето на света е в затворените мрежи

Основателят на фейсбук счита, че бъдещето на света е в затворените обществени мрежи с родственици и другари. Марк Зукърбърг показа своята визия за това по какъв начин ще се развива обществото през идващото десетилетие. В прогнозата си за 2030 година вместо напредък, предприемачът планува напълно нов модел на обществените мрежи, написа Vesti.ru.

Според Зукърбърг поколението " Y " - хората, родени през 80-те и 90-те години на предишния век, ще управляват институциите, които сега са пасивни по въпросите на младите, като да вземем за пример изменението на климата, внезапно покачващите се цени на образованието, жилищата и опазването на здравето.

До 2030 година мястото на световните обществени мрежи, свързващи хора от целия свят, ще бъде сменено от дребни затворени общности с стеснен кръг от познати, другари и родственици. По този метод потребителите на такива частни платформи ще могат да изпитат " чувство за непосредственост ".

Друга наклонност, която създателят на фейсбук планува, е да се улесни достъпът на дребни предприятия до опциите на огромните компании. С други думи, през идващите 10 години най-голямата обществена мрежа ще предлага принадлежности, които ще разрешат на дребните предприятия да имат достъп до клиентите на огромните компании.

Основната софтуерна платформа на идващото десетилетие ще бъде виртуална и разширена действителност. Способността да се работи на всички места с VR очила ще докара до огромни социално-демографски промени, планува още Зукърбърг. Такъв вид очила ще улеснят работата на фрийлансърите, които ще могат да работят пълноценно от всяко място на света, а освен в огромните градове.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР