Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг поднесе извинения в Европарламента във

...
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг поднесе извинения в Европарламента във
Коментари Харесай

Зукърбърг се извини пред евродепутатите за скандала с изтичане на лични данни

Основателят на " Facebook " Марк Зукърбърг сервира извинения в Европарламента във връзка със абсурда с приключване на персонални данни на милиони консуматори. Пред представители на другите парламентарни групи Зукърбърг призна, че обществената мрежа не е била готова за съветската хакерска офанзива от дезинофмация по време на изборите за президент в Съединените щати през 2016 година:

" През 2016 година бяхме прекомерно мудни в идентифицирането на съветската интервенция по време на президентските избори в Съединените щати. По това време бяхме съсредоточени върху по-традиционни форми на хакерски атаки. Не бяхме готови за тази координирана офанзива от дезинформация, за които към този момент сме нащрек. Оттогава направихме обилни усъвършенствания, с цел да предотвратим сходни офанзиви вбъдеще. Например, ние ще удвоим броя на експертите, които ще работят за сигурността на хората и те ще станат повече от 20 000 до края на тази година. И желая ясно да заявя, че да пазим сигурността на потребителите за нас е по-важно от това да извличаме оптимални облаги ".

Марк Зукърбърг сподели още, че с координирана работа с обособените държавни управления, Facebook е подобрил доста работата си и не е позволил хакерска интервенция в президентските избори във Франция и парламентарните в Герамания през предходната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР